3 fietsen in één: de meegroeifiets voor kinderen van Vici

meegroeifiets voor kinderen lage loopfiets

Voor elk kind dat leert fietsen is het in de eerste fase vooral belangrijk dat ze met de voeten bij de vloer kunnen. Vooral de balans is een kunst die ze mogen leren. Met een loopfiets, starten ze daar al mee vanaf dat ze kunnen lopen. Zodra ze dat onder de knie hebben, is het alweer tijd voor een volgende fiets, waarmee ze de eerste meters maken. En je weet, kinderen groeien als kool en voor je het weet heb je al 3 fietsen voor je kind gekocht voordat ze op een volwassen fiets door het leven gaan. Precies daar heeft Vici iets op bedacht: de meegroeifiets! Van een lage loopfiets, naar een hoge. En vervolgens naar een echte trapfiets. Met groot voordeel voor de portemonnee én het milieu.

3 fietsen in één van Vici

Vici is klaar om de wereld te veroveren! De duurzame 3-in-1 meegroeifiets helpt kinderen tussen de 1 en 5 jaar sneller en veiliger fietsen. Het design van de Vici-fiets is lichtgewicht. En in één handige draai pas je de fiets aan van een lage naar een hoge loopfiets. En daarna ook nog naar de eerste echte trapfiets. Vici groeit moeiteloos met kinderen mee en het fietsen met zijwieltjes kan je zelfs overslaan.

LifeCycleConcepts ontwikkelde de innovatieve Vici-fiets vanuit een volwassen en duurzame kijk op fietsen, maar wel door de ogen van een kind. Het innovatieve design van Vici heeft zelfs de Red Dot Design Award 2023 gewonnen. Als eerste Nederlandse kinderfiets ooit!

Van stappen naar trappen

3 fietsen in één de hoge loopfiets

De Vici is een loopfiets die je in één makkelijke draai kan aanpassen van een lage, naar een hoge loopfiets. Je hoeft alleen het frame te draaien. Als je kind de smaak te pakken heeft, kun je daarna de trapmodule bevestigen en heb je een echte trapfiets. Kinderen maken hierdoor op hun vertrouwde fiets eenvoudig een volgende stap en leren sneller fietsen.

Vici groeit niet alleen met het kind mee, maar dezelfde fiets en bekende materialen zorgen er ook voor dat kinderen met meer vertrouwen leren fietsen. Ze doorlopen alle stappen eenvoudig en kunnen zelfs de fase met zijwieltjes overslaan. Omdat ze al genoeg balans hebben geoefend met de hoge loopfiets.

Bewegingswetenschapper Joris Hoeboer legt uit wat de Vici-fiets zo bijzonder maakt: “De Vici-fiets daagt kinderen uit tot bewegen. Zo leert de lage loopfiets kinderen te balanceren, de basis van bewegen en van leren fietsen. Omdat de fiets meegroeit naar hoge loopfiets en naar trapfiets, hoeven kinderen niet te wennen aan nieuwe materialen. Hierdoor leren ze met meer zelfvertrouwen, sneller en veiliger fietsen“.

Beter voor kind en aarde

3 fietsen in één: de trapfiets

Vici is door het slimme design en het lichte aluminium frame makkelijk te hanteren, ook voor de allerkleinsten. Vici is vanuit duurzaamheidsoogpunt ontwikkeld. De meegroeifiets gaat langer mee, wat beter is voor de aarde omdat er minder geproduceerd, getransporteerd en verpakt hoeft te worden.

Vici is vanaf nu leverbaar in Nederland en Vlaanderen in acht hippe kleuren. Meer (verkoop)informatie is te vinden op www.vici.bike.

over LifeCycleConcepts

LifeCycleConcepts is een initiatief van een merkenbouwer en voormalig professioneel triatleet, een succesvol ondernemer in innovatieve, markt veranderende concepten en een voormalig docent lichamelijke opvoeding. Met z’n drieën bedenken, ontwikkelen en creëren zij slimme, esthetische en duurzame oplossingen. Mooi én intelligent. Het kan dus wél.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.