Tips voor ondernemende moeders. Werken vanuit huis.

Ondernemende moeders

Ondernemende moeders en werken vanuit huis

Werkende moeders hebben een druk leven. Vooral omdat ze zoveel verschillende taken met elkaar moeten combineren. De werkende moeder, die fulltime op kantoor werkt heeft wel een overzichtelijker bestaan dan de parttime thuiswerkmoeder. Werk je parttime, dan is de kans groot dat je ook thuis veel huishoudelijke taken op je neemt. Steeds meer vrouwen kiezen voor het ondernemerschap om baas te kunnen zijn over hun eigen tijd. Dat heeft veel voordelen. Maar kan ook extra werkdruk met zich meebrengen. Omdat ik zelf al bijna twintig jaar vanuit huis onderneem, deel ik graag deze tips met jou. Lees de twee belangrijkste tips voor ondernemende moeders hieronder!

Flexibel werken met kinderen? Grenzen stellen!

Een groot voordeel van ondernemen is de flexibiliteit die het je biedt. Is er een kind ziek? Dan werk je thuis. En maak je wat minder uren. Die kan je eventueel ‘s avonds inhalen als de kinderen allemaal op bed liggen. En tegelijk brengt dat het gevaar met zich mee dat jij als ondernemende moeder altijd bezig bent. Als iedereen wakker is, ben je er. Als iedereen slaapt werk je door. Een goede balans hierin houden is wel de belangrijkste tip die je kunt krijgen. Maar hoe? Grenzen stellen en duidelijke afspraken maken. Als jij werkt aan de keukentafel is die grens tussen ‘zorgen’ en werken heel klein. Die is voor kinderen en ook voor je partner lastig te zien. Kies daarom voor een werkplek, waar je met rust gelaten kunt worden. Liefst een aparte kamer, die helemaal van jou is. Deur dicht? Even niet storen. Of kies er voor om toch een deel van je werkweek buitenshuis te werken. Er zijn genoeg leuke gratis werkplekken te vinden. Je kunt er ook mensen ontmoeten en inspiratie opdoen.

Extra aandacht voor contact met je klanten

Werken vanuit huis bespaart je veel tijd. Je hoeft niet in de file te staan. Je hoeft niet te lunchen met collega’s. Geen tijd te verliezen bij de koffie automaat. Heel efficiënt. Maar dat heeft ook een keerzijde. Juist dat contact met collega’s kan je soms erg missen. Zorg daarom dat je met andere ondernemende moeders en vaders in contact komt. Vrouwelijke ondernemers in de buurt bijvoorbeeld. Spreek af en toe met elkaar af in de buurt. Zodat je je verhaal kwijt kunt. Een ander nadeel van thuiswerken is dat je het contact met je opdrachtgever lastiger kunt onderhouden. Die vervolg opdracht heeft meestal een grotere kans wanneer je live aanwezig bent. Je zult dus op een andere manier meer je best moeten doen om je zakelijke relaties goed te onderhouden. Laat af en toe je gezicht zien, deel een kerstpakket uit en zorg dat je persoonlijke interesse toont. Want als je te ‘onzichtbaar’ bent, word je vergeten en overgeslagen.

Ik ben benieuwd waar jij als ondernemende moeder zoal tegenaan loopt. Ik hoor graag jouw reactie hieronder. En wellicht kan ik je helpen met waardevolle tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.