Ondernemende moeders, wat doen zij in de zomer?

ondernemende moeders

De zomer is al lang goed bezig. We hebben zelfs in Nederland zoveel mooi weer gehad, dat je daar niet meer voor op reis hoeft. Maar er lekker even tussen uit is voor de meeste ondernemende moeders wel een goed idee. Je werkt ongemerkt zo goed op de automatische piloot, dat nieuwe inspiratie welkom is. De vrijheid van ondernemen heeft veel voordelen. Jezelf elk jaar twee keer opnieuw uitvinden, hoort daarbij. Die flexibiliteit heb je als kleine ondernemer vóór op grotere bedrijven. De hele zomer vrij nemen is er vaak niet bij. Er is genoeg te doen! Wat doen ondernemende moeders zoal in de zomer?

Kantoor opruimen en gezellig maken

De zomer is een periode waarin je wellicht wat minder werk te doen hebt dan de rest van het jaar. Je klanten zijn op vakantie of doen het ook wat rustiger aan. Een goede tijd om je kantoor eens op te ruimen. Of je nu thuis werkt of een kantoor huurt, je brengt veel tijd door op je werkplek. In de zomer kun je die eens flink aanpakken. Is je bureau leeg? Hebben de muren een nieuwe lik verf nodig? Of zoek je wat nieuwe meubels of accessoires? Je kunt lekker aan de slag. Voor inspiratie voor kantoor, tuin of keuken, kun je op Kokenenwonen.nl je hart ophalen.

Kerstpakketten regelen

Hoogzomer al met de kerst bezig? Ja, dan ben je een echte ondernemer. Wil jij jouw personeel of je beste klanten dit jaar verrassen met een mooi kerstpakket? Dan is het nu de tijd om dat te regelen. De levertijd kan soms maanden in beslag nemen. Juist omdat elk bedrijf in december die pakketten tegelijk willen weggeven. Dus wil je een mooi Kerstpakket? Dan is dit het moment om die uit te zoeken en te bestellen.

Nieuwe producten ontwikkelen

Veel ondernemende moeders hebben kleine bedrijven. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar de meeste dames bedienen een specifieke markt met een dienst of product, waar zij zelf blij van worden. Word jij nog blij van jouw dienst of product? Neem deze zomer de tijd om jouw aanbod goed aan te passen aan je eigen wensen. En natuurlijk aan die van je klanten. Heb je dit jaar andere geluiden gehoord? Vroegen klanten iets wat jij niet in huis had? Wil je een andere training geven, ander soort advies geven of nieuwe producten toevoegen aan je winkel? Daar kun je deze zomer mooi weer even de tijd voor nemen. Misschien moet je nieuwe contacten leggen. Of een cursus volgen. Jezelf ontwikkelen is voor veel ondernemers ook een belangrijke voorwaarde voor succes.

Al met al kun je dan in september weer lekker knallen. Met een fris kantoor, nieuwtjes voor je klanten, verse kennis en een goed kerstpakket in aantocht. Vergeet niet ook nog lekker in een hangmat te liggen of flinke strandwandelingen te maken. Dan ben je zelf ook lekker fris als het werk weer losbarst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.