Woonkamer gezellig maken met kleur en accessoires

openslaande tuindeurenEen nieuw seizoen vraagt om een nieuwe inrichting van je leefruimte. Je hoeft zeker niet allemaal nieuwe spullen te kopen natuurlijk. Maar het leven ziet er anders uit als het warmer wordt. We zijn vaker buiten en de deur staat vaker open. Dat vraagt om een lichter interieur.

Laat het licht naar binnen vallen

WoonkamerIn de winter is het altijd fijn om de gordijnen dicht te hebben zodra het donker wordt. En dat is een groot deel van de tijd dat je thuis bent. Warme kleuren zijn in de winter fijn om een warmer gevoel te geven als je thuis bent. Fluwelen gordijnen in een donkere kleur. Een lekker wollen kleed op de bank om onder te kruipen. En een houtkachel of Dru gashaard om met z’n allen gezellig omheen te zitten. Maar in de lente en de zomer wil je juist het licht meer in huis halen. Kies ervoor de gordijnen weg te halen of een lichtere stof en kleur te kiezen. Die van de winter leg je gewoon even op zolder, nadat je ze hebt laten reinigen. Daar ben je in het najaar weer helemaal blij mee.

Kleur in de woonkamer

Vrolijke kleur aan de muur
In de lente en de zomer is het fijn een lichtere kleur in het interieur te hebben. Meer wit, pastel kleuren of felle zomerkleuren. Zeker als de woonkamer openslaande deuren heeft naar de tuin, is het mooi om daar een geheel van te maken. Je vergroot je woonkamer, door deze over te laten lopen in het terras. Gebruik een lichter vloerkleed en verf een muur in een lichtere kleur. Bijvoorbeeld een mooie kleur groen. De warme deken van de bank mag weer een tijdje naar zolder.

Andere accessoires in het voorjaar

Met Pasen wil je het licht al in je huis halen. We vieren de lente. Dat mag terugkomen in de accessoires in je woonkamer. Kies kussens op de bank in een lichtere kleur. Zet wat andere vazen neer. En eet van een vrolijker servies. De kussenslopen en vazen in donkere kleuren zijn toe aan een wasbeurt en mogen opgeborgen worden tot het najaar. We halen de tuinspullen tevoorschijn en genieten van elk straaltje zon. Hoera het is lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.