Smaakvolle inrichting in het nieuwe jaar? Metamorfose tips!

smaakvolle inrichting

Een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. En niet zelden valt de keuze op het waarmaken van woonwensen. Terwijl André van Onstein Meubelen te Zutphen het glas heft op een gezond 2022, presenteert hij de 6 geboden voor de perfecte metamorfose van je woonkamer.

1. Kijk wat er leeft

Om een goed beeld te krijgen van jouw voorkeur op meubelgebied, is een bezoek aan verschillende meubelzaken van grote meerwaarde. Laat je inspireren door kleuren en materialen. Door nieuwe trends of ‘oude vertrouwde’ succesverhalen. En zie in de verschillende opstellingen hoe de combinatie van meubels versterkend kan werken. Kortom, kijk wat er allemaal te koop is en zet daarbij je voelsprieten goed uit.

2. Maak een moodboard

Smaken verschillen! Het is een cliché maar niets is minder waar. Hoe goed je partner en jij ook bij elkaar passen, het komt maar zelden voor dat smaken volledig overeen komen. Tijdens de rondgang door de meubelzaken of wellicht internet heb je ideeën opgedaan. Zet jouw persoonlijke voorkeuren op een moodboard. Dat is een groot vel papier waarop je afbeeldingen van je favoriete meubels plakt en zo jouw smaak goed in beeld brengt. Laat alle leden van het gezin dit afzonderlijk doen. En kom zo langzaam tot een beeld waar iedereen blij van wordt.

3. Bepaal je eyecatcher(s)

Elke woonkamer heeft zijn eyecatcher die voor een belangrijk deel het beeld bepaalt. Waar voor de één een opvallende bank de blikvanger moet zijn, ziet de ander graag die designstoel als belangrijkste onderdeel. Kies afzonderlijk waar de voorkeur naar uitgaat en voeg dit toe aan je moodboard. Het brengt je weer een stapje dichterbij het schetsen van jouw unieke woonwensen. En misschien kunnen jullie het over één item wel makkelijk eens worden. Van daaruit kun je samen verder borduren.

Slaapkamer inrichten
Ook je slaapkamer kan je in het nieuwe jaar een make-over geven. In dit mooie blauw met neutrale tinten bijvoorbeeld!

4. De kracht van kleur en accessoires

Besef heel goed dat alleen de meubelstukken niet bepalend zijn in het interieur. De kleur in huis en accessoires die je toevoegt aan je inrichting kunnen zeker sfeerbepalend zijn! Misschien voorzie je graag één van de muren van een sprekende kleur? Of hang je graag een schilderij op dat tot de verbeelding spreekt? Deze factoren zijn minstens zo belangrijk voor een succesvolle make-over.

5. Prijs en goed gevoel

Vanzelfsprekend is het erg belangrijk van tevoren het budget te bepalen. Een nieuwe inrichting is voor veel mensen een serieuze investering. Daarom is het van belang dat je een goed gevoel hebt bij je keuze. Dat goede gevoel moet je ook hebben bij de meubelzaak die jou uiteindelijk mag ondersteunen. Laat je niet misleiden door de gedachte dat grotere zaken met grotere showrooms meer keuze hebben. Kleinere woonwinkels – vaak familiebedrijven – blinken vaker uit in persoonlijke betrokkenheid en wat niet in hun showroom staat, kunnen ze voor je bestellen.

6. Ga voor goed advies

Als je de moodboards, eyecatchers, het prijsplafond en de wensen betreft kleur en accessoires naast elkaar legt, zal je bijna altijd (grote) verschillen zien tussen de gezinsleden. Laat je daardoor niet uit het veld slaan. Een goede woonadviseur kan als geen ander verschillende smaken samenbrengen tot één mooi geheel. Het kan heel goed zijn dat je concessies moet doen wat betreft die grote groene bank die je in gedachten had, maar dat betekent niet dat die sprekende kleur niet terug kan komen in accessoires. Het is zaak dat iedereen zich thuis voelt in de nieuwe inrichting en daarvoor is een stukje flexibiliteit vereist. Bij Onstein Meubelen weten ze dat goed woonadvies op basis van jarenlange ervaring vrijwel altijd enthousiast wordt ontvangen.

Als je alles in huis hebt en de kleuren zitten op de muur, kan het grote genieten beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.