Home / Nieuws / Siberische Beer is los, schaatsen en warm blijven

Siberische Beer is los, schaatsen en warm blijven

Siberische beerDe Siberische Beer klink angstaanjagend. Het houdt de gemoederen flink bezig de laatste dagen. Nee, er is geen ijsbeer ontsnapt uit de koude verre streek. Ons land krijgt te maken met koude wind uit Siberië. Vol verwachting wordt er naar de dikte van het ijs gekeken en iedereen bereidt zich voor op extreme kou. Hoe blijf je warm en kun je optimaal genieten van deze wonderbaarlijke Siberische Beer?

IJspret en wintersport

Schaatsen op natuurijs is zeker niet uitgesloten volgens de weermannen en -vrouwen. Het vriest ’s nachts meer dan tien graden. Als het nog even doorzet gaat het hard met de centimeters. Haal je schaatsen maar vast uit het vet. En voor de grote groep Nederlanders die vandaag of morgen op wintersport gaan is er geen twijfel over ‘goede sneeuw’. De vraag is eerder ‘hoe houden we het warm’. Met voorspellingen van een gevoelstemperatuur van -40 graden op de pistes in de Alpen, is dat ook niet zo gek.

Kleden op de kou

Geschikte kleding is de komende weken van groot belang. Natuurlijk is speciale outdoor kleding een goede investering, maar met laagjes kom je er ook. Laagjes van verschillende dunne materialen geven meer warmte dan een dikke trui, jas of broek. Zorg ook dat je alle huid op je lichaam bedekt. Zeker in de extreem koude gebieden in de sneeuw. De Siberische Beer moet niet onderschat worden, want je huid bevriest echt bij zulke temperaturen. Ruil ook lenzen in voor een goed afsluitende bril en draag een bivakmuts. Zo kun je optimaal  genieten van winterse activiteiten.

Binnen bij de haard met warme drank

Zeker de wintersporters worden gewaarschuwd om niet te veel alcohol te drinken. Het lijkt of je lichaam warmer wordt van een flinke neut, maar in werkelijkheid koel je juist af. Warme chocolademelk en koffie zullen dus een belangrijke plaats in gaan nemen de komende tijd. Blijf je in Nederland en kom je na het schaatsen thuis? Dan kun je lekker bij de haard of verwarming opwarmen met een goede kop koffie of warme chocolademelk. Supergezellig! En als het klopt wat ze zeggen, schijnt de zon er ook nog bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *