Modetrends en horloge, wat trek je aan naar je werk?

modetrends najaar 2018We gaan zo langzaam aan allemaal weer aan het werk. Na een weergaloze zomer met zonneschijn en zand tussen onze tenen. Maar wat moeten we aan? De trends van dit najaar zijn een beetje back to the 70’/80’s, ook al blijft de hippiecultuur ook herleven. In de hippe wijken van LA zien we dames zonder make-up, lange haren en charmante gewaden van organisch katoen. En vegan teenslippers. Als dat nog een brug te ver is voor je, dan kom je al snel in een wat langere jurk met bloemen, een ruit of tijgerprint op je werk. Of een tweedpak. En vergeet niet een goed horloge! Modetrends en horloge horen weer bij elkaar.

Tweed in de rebound

Tweed is een grove wollen stof, die oorspronkelijk uit Engeland komt. Tweed komt in allerlei kleuren en met verschillende motieven. Zoals de ruit. De ruit is weer helemaal terug trouwens. Maar anders dan voorheen mogen we deze lekker combineren. Zelfs met bloemen. Dat was in de 70’s en 80’s ondenkbaar. Toen had de ruit de hoofdrol en combineerde je deze met unikleuren. Gelukkig mogen we nu meer, zodat een geruite tweed stof niet meer tuttig lijkt.

Grove gebreide truien

Heb je het wel eens koud op kantoor? Weet dan dat je een grote, grof gebreide trui prima kunt combineren met een nette rok. De trui kan met motief, zoals de ingebreide Noorse trui, of gewoon effen zijn. Het is in elk geval fijn om te weten dat je het dit najaar en deze winter niet koud hoeft te hebben. Want ook de rok mag weer wat langer zijn. En zelfs van wol als je dat wilt!

Langere rokken van alle soorten

Draag je graag rokken naar je werk? Een paar goede rokken helpen je wel om makkelijk netjes voor de dag te komen. Het hoeft geen strak model te zijn en de stof mag best vrolijk zijn. Een rok oogt al snel gekleed. En dat wil je op kantoor toch een beetje uitstralen. Met zorg je kleding uitkiezen, zodat je daar op kantoor geen zorgen over hebt, is echt geen overbodige luxe. Dus shop in elk geval een leuke lange rok en een paar laarzen die je daaronder kunt dragen.

Comeback van het horloge

Horloge en modetrendsBehalve de tweed, bloemen en tijgerprint, zijn ook horloges weer helemaal van nu. Vroeger had Rolex het alleenrecht op de bicolor horloges. Nu kies je misschien een Tommy Hilfiger horloge met goud en zilverkleur. Deze is een stuk beter te betalen (zie foto rechts). Je kunt ook kiezen voor gekleurde bandjes, waarmee je matchen kunt met je kleding. Of juist niet matchen, maar combineren. Want alles mag. Kleuren en designs mixen. Materialen en textuur combineren. Dus leef je uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.