Handige gezinsauto kopen? Denk eens aan een MINI!

Handige gezinsautoBij een handige gezinsauto denken we vaak aan een grote stationwagen. Een auto waar alles en iedereen tegelijk in past. Waar je mee op vakantie kan. En waar je comfortabel in kunt zitten met een gezin van vier of meer personen. Aan een mini denk je misschien niet zo snel. Maar die heeft dat tegenwoordig allemaal! De nieuwe MINI is helemaal niet zo klein meer als de naam doet vermoeden. Ik noem een paar redenen waarom de MINI een prima gezinsauto zou kunnen zijn. Maar ik vertel je eerst over mijn eigen ervaring met de MINI uit mijn jeugd.

MINI als jeugdsentiment

De MINI heeft voor mij sentimentele waarde. Toen ik een puber was, hadden mijn ouders elk een MINI. Die was in die tijd nog wel echt klein. Mijn vader reed een witte, mijn moeder een mooie rode. En ja, dat waren inderdaad kleine auto’s. Maar met onze rode MINI reden wij in de zomer naar de camping in Frankrijk. Vier volwassenen in dat kleine ding met een aanhangertje. Wij hadden dan wel veel bekijks. Het was zorgvuldig pakken. In de kleine aanhanger zaten de tent met toebehoren.

Aangekomen op de camping waren er vele ogen op ons gericht. Er kwam een grote tent uit en een kleine, stoelen, een tafel en kookmaterialen. Mijn vader was een beer van een vent en wij kwamen lachend na duizend kilometer van de achterbank met onze lange benen. Als klap op de vuurpijl hield mijn broer zijn gitaar in zijn hand. Want zingen bij het kampvuur, was natuurlijk de helft van de vakantiepret. Het was toen al een vrij lachwekkend tafereel. En nu zijn we zeker meer comfort gewend. Daarom is de MINI tegenwoordig ook echt veel ruimer ontworpen. Hij heeft alleen nog wel de nostalgische vormen voor een groot deel behouden. En dat vind ik alleen maar leuk!

De nieuwe MINI als handige gezinsauto

Er zijn genoeg redenen waarom de Mini echt niet alleen een auto is voor de avontuurlijke dertiger zonder kids. Zeker met de komst van de ruime MINI Clubman en de hoge MINI Countryman is de MINI echter een verrassend alternatief als handige gezinsauto. Om deze 6 redenen mogen we de MINI tegenwoordig met recht een van de beste gezinsauto’s noemen:

 1. MINI is niet klein meer

  Zoals gezegd is de MINI niet zo klein meer als vroeger. De MINI Countryman bijvoorbeeld is een geweldige 5-deurs auto die ook wel bekend staat als de nieuwe SUV van MINI. En er is zelfs een 6-deurs auto: de MINI Clubman. De dubbele deuren aan de achterzijde van de auto zorgen voor extra gemak bij het inladen van deze ruime gezinsauto.

 2. De MINI is een zuinige gezinsauto

  Als je een gezin met kinderen hebt, speel je een groot deel van je tijd voor taxichauffeur. Naar het voetbalveld met de ene kleine, naar de hockey of dansles met de andere. En als zij een instrument bespelen, kun je rijden naar muziekles. De MINI Countryman is een Plug-in Hybride. Deze combineert een krachtige benzinemotor met een groene elektromotor, waardoor je kleine afstanden CO2 neutraal kunt rijden. De MINI Clubman heeft ook een zogenaamde GREEN modus.

 3. Een veilige auto

  Je zit vaak met de kinderen in de auto? Een goede gezinsauto moet veilig zijn. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook bij MINI staat veiligheid hoog in het vaandel. Zo hoog zelfs dat ze verschillende assistentiesystemen hebben ingebouwd om deze veiligheid te garanderen. Denk aan een head-up display, waarmee je voor belangrijke informatie niet je ogen van de weg hoeft te halen. Een Active Cruise Control helpt je om snelheid te begrenzen. De auto reageert ook zelf om afstand te bewaren tot de auto’s voor je op de weg.

 4. Inparkeren gaat eenvoudig

  Omdat voor veel automobilisten inparkeren nog wel eens een dingetje is, heeft MINI gekozen om een zeer efficiënte Park Assist te installeren. Niet alleen helpt deze u bij het zoeken van een geschikte parkeerplek voor uw sportieve gezinsauto, maar hij helpt ook bij het fileparkeren. Je hoeft alleen gas te geven en te remmen.

 5. Automatische oproep naar hulpdiensten

  De MINI Clubman of MINI Countryman zijn uitgerust met een systeem dat automatisch de hulpdiensten inschakelt, zodra dat nodig is. Bij een ongeluk bijvoorbeeld. De MINI geeft aan dat er hulp nodig is, de locatie, rijrichting en de ernst van de situatie. Hulpdiensten zijn hierdoor snel ter plaatse om de nodige hulp te bieden.

 6. Betrouwbare motor

  Een betrouwbare en degelijke motor is voor een goede gezinsauto ook een belangrijke voorwaarde. Dan is het goed om te weten dat de motoren van MINI tegenwoordig bij BMW vandaan komen. Die staan al zolang we ons kunnen herinneren voor krachtig, solide en betrouwbaar. De MINI wordt overigens sinds 2014 op Nederlandse bodem geproduceerd, in het Limburgse Born.

Wat zou voor jou een reden zijn om wel of niet voor een MINI te kiezen als handige gezinsauto? Laat het me weten in een reactie onder deze post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.