Egypte met kinderen, fijne last minute bestemming

Egypte met kinderenAls kind van tien reisde ik met mijn ouders naar Egypte. Er waren toen nog nauwelijks toeristen. Het maakte grote indruk op mij. De krioelende menigte in de kleine straatjes van de soukh in Cairo. De verkopers doen er alles aan om klanten in hun winkel te krijgen. Ze ontvangen je als hun nieuwe beste vriend. Natuurlijk om je iets te kunnen verkopen, maar ook omdat Egyptenaren heel gastvrij zijn. De geluiden, de geuren en kleuren het maakte een grote indruk op mij. En we betraden de piramide van Cheops. Door smalle gangen op houten loopplanken kwamen we na een schemerige wandeling in de tombe waar de farao begraven lag. Het was een prachtig avontuur!
piramide Egypte

De woestijn ervaren

Een reis naar Egypte spreekt tot de verbeelding van kinderen. Je kunt op een kameel rijden en de bijzondere woestijn beleven. En leren van de verhalen over een van de oudste beschavingen, die als voorloper gezien wordt van de Westerse wereld. Een overnachting in de woestijn is ook een sprookjesachtige ervaring. Je ziet de sterren aan de hemel zo helder. Gewoon omdat het er echt donker is. Het ontbreken van straatverlichting geeft een wonderlijk beeld van hoe de hemel er echt uitziet in de nacht. Reizen met kinderen was nooit zo betoverend.

De cultuur beleven

De bewoners van Egypte zijn overwegend moslim, gastvrij en bijzonder vriendelijk. Het is goed daar wat meer over te lezen als je onbekend bent met gewoonten. Als je bijvoorbeeld uitgenodigd wordt bij mensen thuis, trek dan je schoenen uit bij de deur. Zorg dat de onderkant van je schoenzolen nooit naar een ander wijzen. Dat wordt net als in Azië als onbeleefd beschouwd. Als vrouw kun je het beste je schouders en knieën bedekken. Als je te bloot over straat gaat, kan dat als te uitdagend gezien worden. Dat geldt ook voor jonge meisjes. En als je een kopje donkere, veel te zoete thee krijgt aangeboden? Sla dat dan vooral niet af.

Egypte met kinderen aan zee

In Egypte kun je ook aan de Rode zee een fantastische vakantie hebben. Snorkelen is er echt de moeite waard. Zwemmen met ‘Nemo’ spreekt veel kinderen aan. En natuurlijk zijn er inmiddels allerlei watersport mogelijkheden. Zeker nu het land al lange tijd veel meer toerisme heeft. En wat denk je ervan om met een zeilboot over de Nijl te varen. En het authentieke Egyptische leven aan je voorbij te zien trekken. Kinderen met ezeltjes, kooplieden en vrouwen in kleurige gewaden. Het zal voor jou en je kinderen een droomreis zijn! Een reis naar Egypte is tegenwoordig niet meer zo duur. Reisorganisaties zoals Corendon bieden bijvoorbeeld voordelige lastminutes naar Egypte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.