Condens op je autoruiten? Zo voorkom je het!

condens op je autoruitenAls er te veel vocht in de auto zit, beslaan de autoruiten. Heel gevaarlijk, want de kans op ongelukken is dan een stuk groter. Zelfs een autoverzekering verandert daar niets aan. Met deze 5 tips blijven je ramen voortaan condensvrij. Want met condens op je autoruiten heb je slecht zicht op de weg. En dat wil je niet!

5 tips tegen condens op je autoruiten

Tip 1: Gebruik de airco ook in de herfst en winter

In de herfst- en wintermaanden denk je er waarschijnlijk niet aan om de airco te gebruiken. Juist in deze tijd van het jaar beslaan de ruiten het snelst, omdat de lucht vochtiger is. De airco maakt de lucht droger, waardoor je binnen no time weer door de ruiten kunt zien. Zet de airco op standje extra hoog, richt de blazers op de voorruit en laat hem een tijdje aan staan. Weg is de condens!

Tip 2: Maak de ruiten vaker schoon

Vocht hecht zich aan vuil, daarom is het een goed idee om de autoruiten regelmatig schoon te maken. Geef de binnen- en buitenkant van je ruiten het liefst dagelijks een poetsbeurt met een speciale glasreiniger. Vergeet ook niet om de ruitenvloeistof bij te vullen, zodat je ook onderweg even snel de ruiten kunt schoonmaken. Een ander huis-tuin-en-keukenmiddeltje: neem beslagen autoruiten af met een doek met een paar druppels afwasmiddel. Dat zal condens op je autoruiten verminderen.

Tip 3: Sla vochtvreters in

Een slimme manier om te voorkomen dat het vochtig wordt in je auto, is door er een vochtvreter in te leggen. De winkels liggen er vol mee, maar je kunt er net zo goed zelf één maken. Vul een oude sok met kattenbakvulling en leg er vervolgens een knoop in.

Tip 4: Leg geen vochtige paraplu’s en jassen in de auto

Hoe hoger de luchtvochtigheid in je auto, hoe groter de kans op beslagen autoruiten. Laat daarom vochtige zwemkleding, jassen, paraplu’s en schoenen niet in de auto liggen. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid namelijk als een speer. Kun je je spullen even nergens anders laten? Leg ze dan in de kofferbak en niet in de passagiersruimte. Dat scheelt al iets.

Tip 5: Controleer de motorruiten op bladeren

Werken de bovenstaande tips niet? Dan is het slim om te kijken of in de motorruimte geen bladeren liggen. Bladeren kunnen zich ophopen onder de voorruit en zo de luchttoevoer blokkeren. Er kan ook een lek in de kachelradiateur zitten. Bij de autogarage kunnen ze dit voor je controleren.

En vergeet geen autoverzekering af te sluiten

Ga nooit met beslagen autoruiten de weg op, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is een autoverzekering voor iedere automobilist ook onmisbaar. Met de autoverzekering van InShared weet je zeker dat je auto goed verzekerd is bij schade. En ook fijn: InShared staat bekend als één van de goedkoopste verzekeraars. Benieuwd wat je per maand kwijt bent? Hier kun je de premie van je toekomstige autoverzekering berekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.