Wees lief voor je voeten

Door: Amanda Rijff www.makeuponyourmind.com.
Margaret Dabbs Londen’s bekendste Footcare specialist heeft haar voet verzorgingslijn op de Nederlandse markt uitgebracht. De zomer komt eraan, des te belangrijker om de voeten aankomende tijd meer aandacht e geven. daarnaast leven we in een Multi-tasking wereld waarin we veel van onze voeten vragen, Kortom, Ik ging op onderzoek uit. Over Margaret:
Margaret Dabbs is een erkend voetspecialist en podotherapeut, die in 1998 haar eerste Foot Clinic opende in Londen.. In haar foot clinic ontdekte zij dat zij haar cliënten geen goede voetverzorgingsproducten voor thuisgebruik kon adviseren. Zij begon zelf producten te ontwikkelen. Met succes, al snel was de vraag hoger dan het aanbod en in 2004 lanceerde zij haar professionele productlijn. Het aantal Foot Clinis and Nail Spa’s in Londen groeide; o.a. op prestigieuze locaties zoals Harrod’s, Fortnum & Mason en Liberty.

De elegante en eigentijdse lijn bestaat uit vijf producten en is ontwikkeld om specifieke voetproblemen als zwemmerseczeem, eelt en kalknagels te behandelen maar is tevens geschikt voor de algemene dagelijkse verzorging van de voeten.

Het belangrijkste ingrediënt dat in de meeste producten wordt toegepast, is biologische, Autralische emu olie. Erkend voor de genezende eigenschappen, en al eeuwen medicinaal gebruikt door Aboriginals. De olie wordt snel opgenomen, is huidvriendelijk en heeft anti-schimmel eigenschappen. Lemon Myrtle (citroen tea tree), ook van Australische oorsprong, geeft de lijn een licht verfrissende geur.
De producten:

De‘Award-winning’ intensive Hydrating Foot Lotion bevat Emu olie, wordt snel geabsorbeerd, en laat de voeten zacht achter.

Heb je als snel last van gezwollen en branderige voeten? De Hydrating Foot Soak is een ontspannend voetenbad om gezwollen en branderige, droge voeten te herstellen.

Intensive Treatment Foot oil komt in een gemakkelijke spray versie en behandeld eelt, droge nagels en geeft een verbering van de huid waar je lang profijt van hebt.

Wanneer je denkt aan een scrub, dan komen de voeten meestal als laatst aan bod. De Exfoliating Foot Mousse bestaat uit vermalen tea tree blad en puimsteen en Emu olie. Een perfecte scrubbehandeling voor de voeten.

De Nourishing Nail and Cuticle serum kan zowel op de vinger- als teennagels worden gebruikt.
Het beschermt de nagels en houdt ze in goede conditie. Ingrediënten: Emu en tea tree olie.

De voetverzorginglijn van Margaret Dabbs is bij Skins Cosmetics en via www.skins.nl. In het Skins Institute (www.skinsinstitute.nl) worden voetbehandelingen gegeven met de producten van Margaret Dabbs.

Deze voetverzorginglijn is heerlijk betaalbaar, en maakt het gemakkelijk om ook eens een pedicure sessie thuis te proberen. Mijn voeten voelen een stuk zachter aan, en ben enorm fan van de (droge) olie. De olie ruikt naar citrus, trekt snel in, is wel zo prettig als je altijd -on the go- bent.

Intensive Hydrating Foot Lotion 200 ml (€ 29,-)
Hydrating Foot Soak 200 ml (€ 23,-)
Intensive Treatment Foot oil (spray) 100 ml (€ 23,-)
Exfoliating Foot Mousse 100 ml (€ 17,-)
Nourishing Nail and Cuticle serum 15 ml (€ 12,-)

www.margaretdabbs.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *