Home / Mooi & Gezond / Ooglaseren, wat zijn de voordelen ten opzicht van bril of lenzen?

Ooglaseren, wat zijn de voordelen ten opzicht van bril of lenzen?

Ooglaseren in plaats van bril of lenzen

ooglaserenAls je slechte ogen hebt en elke dag een bril of lenzen draagt om te kunnen functioneren, zou je ooglaseren kunnen overwegen. Natuurlijk moet je je goed laten informeren over de risico’s, want het is toch een ingreep. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen? Na een succesvolle ooglaserbehandeling hoef je nooit meer een bril of lenzen te dragen. Het is een medische ingreep die jouw zicht verbetert, waardoor brillen en contactlenzen compleet overbodig zijn geworden. Dat brengt veel voordelen in het dagelijks leven!

1. Sporten

Ook al ben je misschien in de loop der jaren wel gewend geraakt aan jouw bril of lenzen, met sporten blijft het altijd lastig er rekening mee te moeten houden. Stel je voor dat je weer kunt sporten zonder die extra last. Hou er wel rekening mee dat je na een behandeling ooglaseren een paar weken niet kunt sporten. Je oog moet eerst helemaal genezen en aansterken en het risico op bijvoorbeeld een klap op je oog moet vermeden worden. Overleg dit goed met de oogarts.

2. Vakantie

Op vakantie moet je met bijvoorbeeld lenzen altijd rekening houden met vloeistoffen of voldoende nieuwe paren. Een bril is lastig als je spontaan in zee wilt duiken. En als je een bril nodig hebt om goed te kunnen zien, kun je nooit die ene super hippe zonnebril dragen in de zomer. Maar met ooglaseren los je al die nadelen in een keer op. Na het laseren mag je trouwens een week of twee niet zwemmen, dus plan de behandeling niet vlak voor je op vakantie gaat.

3. Druk bestaan met kinderen

Met jonge kinderen is je leven vaak hectisch. Er gebeuren onverwachte dingen. Je stoeit af en toe met je kind of kruipt over de grond. Allemaal momenten waarop het heerlijk zou zijn om geen bril te hoeven dragen. En als je kleintje ‘s nachts nog komt, dan hoef je ook niet eerst naar je bril te zoeken voordat je je kindje kunt troosten of voeden.

Ooglaseren is voor veel mensen een uitkomst. Maar is niet in alle gevallen mogelijk. Een vooronderzoek is nodig om te weten of jouw ogen daar geschikt voor zijn. Laat je daarom eerst goed voorlichten en vraag naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *