Moe zijn is in

moe zijn“Jonge vrouwen, oudere vrouwen en nu ook mannen: iedereen klaagt over vermoeidheid. Voor we het weten zit half Nederland op de bank te zuchten: ‘Ik kan niet meer’.

De helft van alle vrouwen in Nederland heeft last van moeheid en een derde van de mannen klaagt erover. Dit blijkt uit de Tweede Nationale Studie naar Ziekten in de Huisartsenpraktijk, een onderzoek onder ruim achtduizend mensen tussen de 15 en 65 jaar. Hoe is het mogelijk dat we zoveel vermoeider zijn dan vroeger? Of is het tegenwoordig gewoon stoer om te klagen dat je zo vreselijk moe bent?

De stijging is misschien te verklaren door een combinatie van factoren: veranderingen in de samenleving maken dat mensen echt vermoeider zijn én het taboe is er af.” bron: Intermediair, 2004.
————————————————

Minder moe zijn?

Dit nieuwsbericht hierboven uit Intermediair plaatsten wij al in 2004. En we zijn nog steeds allemaal moe. We hebben massaal slaapproblemen en veel mensen zijn chronisch moe. Het gaat dus zeker niet de goede kant op in al die jaren.

Wat doe jij om je fitter te voelen?

Wat doe jij voor meer energie? Je kunt veel dagelijkse gewoonten inbouwen, die je helpen om fit en energiek door het leven te gaan. Dit zijn er een paar.

Tips voor meer energie:

1. ga op tijd naar bed
2. stop met roken
3. drink minder koffie
4. drink minder alcohol
5. eet minder suiker
6. eet meer verse groenten en fruit
7. neem voldoende beweging
8. ga elke dag minimaal een uur naar buiten
9. beoefen yoga en/of meditatie

———————————————-
LEES OOK: Overbelast-slaapproblemen-de-oplossing-voor-te-drukke-moeders
EN Slaaptekort-of-slecht-slapen-dit-kun-je-doen
———————————————-

Hoe gaat het met jou? Ben je vaak moe? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.