Emamacipatie

door: Nicole Pol www.gezondalternatief.com.

Een quiz voor de moderne vrouw, ja hij bestaat. Onlangs nog op tv gezien. Lang heb ik er niet naar gekeken, slechts vijf vragen konden mijn aandacht vasthouden. Het antwoord op een ervan spookt nog steeds door mijn hoofd. ‘Het totale pensioenbedrag wordt minder’. De vraag die bij dit antwoord hoorde, luidde: ‘Welke gevolgen heeft een zwangerschap op de pensioenopbouw van een (moderne) vrouw?’
Anno 2007 mag de moderne vrouw niet klagen. Dankzij het stemrecht mag ze meebepalen op welke ideeën het leiderschap van ons land wordt gebouwd. Dankzij de pil hoeft zij niet elke keer voor een baby te kiezen nadat ze – vrije – seks heeft gehad. En dankzij Madonna mag ze ook nog eens geld verdienen aan die vrije seksualiteit en de Katholieke moraal verkopen zonder zich te hoeven schamen!
Wat willen wij eigenlijk nog meer? Willen we nou ook nog hetzelfde pensioen als de man? Die arme man, die zich het schompes werkt terwijl wij lekker een beetje zwanger lopen te zijn en van tijd tot tijd, in een of ander comfortabel bed, wat liggen te baren? 
God Zij Dank voor de emancipatie. Eindelijk hebben we genoeg middelen, tijd en gezond verstand om te zien dat er nog steeds fundamenteel iets mis is met deze wereld. Toevallig, of niet, het maakt me niet meer zoveel uit, hoorde ik vandaag een interview met Simon Vinkenoog en zijn vrouw op radio 1. Die twee zijn al 23 jaar bij elkaar. Zij brengt hem elke morgen koffie en een krant, op bed. Hij gaf een ware ode weg aan de vrouw, sprak vol verve hoe waardevol zij is en wat zij de wereld allemaal te bieden heeft, waaronder niet de minste van alle dingen die een mens zo kan krijgen in zijn leven: begrip – (Understanding!, zei hij er nog eens bij), liefde, evenwicht, verzorging. God, wat zij de Goede Man nog meer? Ik weet het niet meer precies, maar het waren allemaal zaken die elk zichzelf respecterend mens graag ontvangt.
De emancipatie heeft zijn beste tijd gehad. Waar de moderne vrouw misschien tevreden is, streven de postmoderne, de hedendaagse en de visionaire vrouwen altijd naar meer. Meer begrip, Understanding!, meer liefde, meer evenwicht, meer verzorging. Wat nou een lager totaalbedrag aan pensioen omdat je ‘niet werkt?’. Iedereen weet toch, dat het begrip ‘werkende moeder’ een tautologie is van jewelste. Het staat in ieder ‘Boekje met Spreuken voor en door Vrouwen’. Verdomde jammer dat mannen die boekjes zo weinig lezen. Ik raad elke vrouw aan om alle mannen in hun omgeving er een kado te doen, voordat wij ons doorontwikkelen tot vrouwen die lijken op mannen maar het nooit helemaal worden. Weg met de e-man-cipatie! Geef mij de evrouwcipatie maar, of in dit geval: de emamacipatie.

Nicole Pol

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *