Sieraden voor de bruid, welke kies jij?

De mooiste sieraden voor de bruid

Sieraden voor de bruid

Ga je trouwen? Dan ben je waarschijnlijk een jaar lang bezig met plannen van het feest, de jurk en de hapjes. Vergeet niet die mooie jurk goed af te stylen met de juiste sieraden. Sieraden voor de bruid zijn belangrijk, omdat je ze de rest van je leven zult koesteren. Hoe vind je de mooiste sieraden bij je bruidsjurk? Is jouw trouwjurk vintage, glamoureus of strak en modern? Zorg ervoor dat de stijl echt past bij jou. Natuurlijk is het de mooiste dag van je leven. Maar dat betekent niet dat je niet jezelf hoeft te zijn. Jouw bruidsjurk en sieraden mogen goed passen bij jouw eigen stijl. Je koos die stijl immers niet voor niets. En het is belangrijk dat je je op de mooiste dag van je leven helemaal op je gemak voelt bij wat je draagt.


LEES OOK: Trouwen en je bruiloft organiseren: de ultieme checklist!


Besteed aandacht aan je keuze

De mooiste juwelen voor bij je trouwjurk zijn een hele persoonlijke keuze. Neem er daarom de tijd voor. Misschien heb je al sieraden die zouden passen bij een bruidsjurk? Neem die dan als uitgangspunt. Je kunt kiezen voor armband, ketting en oorbellen. En misschien nog iets voor in je haar. Ik vond wat mooie voorbeelden op weddings.nl. De afbeeldingen hieronder komen ook van die website. Ik koos de oorbellen als uitgangspunt, omdat die vrij prominent zijn voor de hele look.

De klassieke bridal look

bruidsoorbellen parels

Parels zijn zonder twijfel de meest traditionele sieraden voor bij een bruidsjurk. Als je parels draagt, zorg dan wel dat je echte parels kiest. Zoetwaterparels zijn al helemaal goed. Maar als je nep parels kiest, kan dat de kwaliteit van je hele look omlaag halen. En dat is zonde van je dure jurk. En als je geen dure jurk hebt gekozen, kunnen juist echte parels de hele look naar een hoger plan tillen. Als je van parels houdt zijn ze de beste keuze, want ze stralen de hele dag met je mee. Parels vind je verwerkt in verschillende stijlen sieraden. Ze hoeven dus niet klassiek en traditioneel te ogen.

Boho stijl voor de bruid

Oorbellen bohemian style

Steeds meer bruidjes willen een alternatief huwelijksfeest. Op blote voeten in het zand elkaar het jawoord geven bijvoorbeeld. Daarbij hoort ook een minder officiële outfit. Een zwierige lichte jurk, waar je je goed in kunt bewegen. En oorbellen die de stijl helemaal af maken.

Vintage bruid kiest voor duurzaam

oorbellen vintage

Als je gaat trouwen geef je veel geld uit. Aan een jurk, de sieraden en het feest. Maar de vintage bruid kiest misschien wel voor een tweedehands jurk. Je draagt deze immers maar één dag. En misschien heb je mooie vintage sieraden van je grootmoeder gekregen? Je viert je feest sober met je beste vrienden, die allemaal op de fiets komen. Het gaat immers om het jawoord. Niet om alle dure poespas eromheen.

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten buiden. Er is ook vast een minimalistische bruid, die een korte strakke jurk aantrekt en eenvoudige sieraden zonder versieringen. Of een Oosterse bruid uit een sprookje, die zich helemaal vol hangt met glimmende goudkleurige sieraden. Wat je ook kiest, zorg dat het past bij jou. Bij wie jij bent. Want jij mag gezien worden op je trouwdag. Deze dag draait helemaal om jou en je lief. Geniet daarvan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.