Najaar trends 2019, wat komt er in de winkels?

Najaar trends 2019 voor vrouwen

Blazer leopard printDe najaar trends 2019 ziet er weer kleurrijk uit. We zetten er graag een paar voor je op een rij. Kleurig en keurig zijn trends. En prints en ruiten. En de leopard print is nog steeds hot.

  1. De luipaardprint is er nog steeds

Al seizoenen lang vinden we de luipaardprint in veel kledingstukken terug. En ook in schoenenmode is deze spannende print bijna niet meer weg te denken. De dierenprint is nu net als zwarte items bijna onmisbaar in een damesgarderobe. Zowel de luxe labels en ontwerpers als de goedkopere merken, iedereen maakt gebruik van deze mooie prints. Je ziet ze dan ook overal in de winkel en online. Zoals deze blazer van geisha damesmode.
Pied de poule winterjas

  1. Pied-de-poule en Schotse ruiten

Deze winterjas met (semi) Pied-de-poule motief is een mooi voorbeeld. De Schotse ruit is al zo lang populair. In allerlei kledingstukken komt hij ook dit najaar weer in de winkels te hangen. Samen met meer subtiele Schotse ruiten in broeken, rokken en jurken. Grote en kleine ruiten, wat ruiten betreft kan deze winter echt alles. Dior heeft trouwens de toon gezet voor deze trend. Gewaagde combinaties van Schotse ruiten en bloemenprints geven deze uiterst klassieke stof een meer moderne uitstraling.
Najaar trends 2019

  1. Levendige kleuren in groen, geel en rood

Felle kleuren waren weer in veel modeshows te zien en geven sjeu aan je garderobe. Zeker als straks het weer wat grijzer wordt. Je kunt kiezen voor opvallende kledingstukken, zowel jurken, jassen als broeken in verschillende levendige kleuren zoals paars, karmijnrood en knalgroen. Zoals deze blouse. Het is een fijne trend, die het straatbeeld flink op zal vrolijken. En de kleurrijke items kunnen goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld een broek met een behoudende grijze Schotse ruit.

En wat verder nog?

Er zijn veel verschillende stijlen trends mogelijk in het najaar en de winter van 2019. Zo is er de Neo-bourgeois, ofwel het nieuwe ‘keurig’. Een jasje over de schouders, een strikkraag en een tasje. En zelfs een hoed erbij. Het zijn bijna alle klassieke, keurige details waarop Hedi Slimane met zijn show voor Celine teruggrijpt. Het doet denken aan onze garderobe van eind jaren 70, begin jaren 80 met elegante en praktische kleding. Denk aan een geruite broekrok, witte blouse, print sjaal, zwarte blazers en kniehoge laarzen. Verder is Grunge springlevend en wint nieuw Western aan populariteit. En kun je alle sieraden met parels weer tevoorschijn halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.