Mode: Hoe word je een subtiele en moderne hippie?

Mode: Hoe word je een hippie?

modeDe een weet het nog van vroeger, de ander moet afgaan op foto’s, filmbeelden en verhalen. De jaren zestig, de jaren van Flower Power, was een tijd waarin niets te gek was in de mode en creativiteit hoogtij vierde. Wie kijkt naar het modebeeld van toen, herkent veel. Het is niet alleen een hang naar nostalgie waardoor retro-elementen uit de hippie-tijd tegenwoordig steeds vaker het straatbeeld bepalen. Net als toen is creativiteit bij de samenstelling van je outfit volkomen geaccepteerd. Daarom is het logisch dat moderne hippies en trendy personen teruggrijpen naar de succesfactoren van hun voorgangers.

Hippie- of bohemian stijl met flair

Vooral door de voorbeelden van celebrities als Sienna Miller, Kate Moss en Orlando Bloom is bohemian stijl, de moderne variant op de hippie-stijl, terug van weggeweest. Bohemian stijl is uitbundig, drukt een zekere onafhankelijkheid uit en kenmerkt zich door het gebruik van veel kleuren, laagjes, franjes en accessoires als sieraden. Je kunt ervoor kiezen om echt als moderne hippie door het leven te gaan, of deze stijl juist te combineren met eigentijdse, chique elementen. Wat dacht je van afgeknipte jeans, met zelfgemaakte applicaties, die je combineert met een fraaie en smaakvolle bloemenprint top? Of hou je het wat subtieler en combineer je je fleurige topje met een flatteuze, wijd vallende rok van India-katoen? Kies voor vrouwelijke sandaaltjes of juist je meest chique pumps en je zult op positieve wijze opvallen.

Vintage jurk met moderne handtas

Trek gerust een mooie vintage jurk aan en combineer het met een moderne en elegante handtas, een wijde zomerhoed en stijlvolle zonnebril. Geheel in bohemian stijl kun je er houten en kleurrijke sieraden bij dragen, of juist de sieraden die op je werk je outfit extra cachet geven. Hoe zou een sierlijk haarbandje staan bij de blazer die je op je werk draagt? Bohemian stijl is niet alleen weggelegd voor dames. Ook heren kunnen op subtiele wijze hippieachtige elementen in hun kledingkeuze integreren. Een formeel dress shirt vraagt om een vestje. Mag het een leren vestje met franjes zijn? Hoe zou een klassieke hoed als een borsalino staan bij je nieuwe maatpak?

Creatief en gedurfd

Doe een beroep op je durf en creativiteit. Combineer fraaie hippie-elementen tot iets uitbundigs of subtiels. Je zult vrolijkheid uitstralen en als je het subtiel doet, geef je, onafhankelijk en vrij als je bent, een knipoog naar de heersende conventies. Dat is waar mode je kan helpen iets uit te stralen, als je dat zo voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *