Slimme recepten tijdens de zwangerschap

door: Ursula Strik, oprichter AugurkenMetSlagroom.com.
Genieten van eten zonder verboden producten voor zwangeren, Slimme recepten tijdens de zwangerschap! Mag ik sushi eten nu ik zwanger ben? En hoe zit het met brie, salami, zure room en champignons? Welk feestelijk dessert is geschikt voor mijn zwangere gast? Zwangere vrouwen kunnen niet alles eten en van andere producten kunnen zij beter niet teveel binnenkrijgen. Op AugurkenMetSlagroom.com staan daarom enkel recepten die zwangere vrouwen met een gerust hart kunnen eten. Zonder ‘verboden producten’ tijdens de zwangerschap.

Soms is het niet gemakkelijk om te blijven genieten van eten als je zwanger bent. Veel toetjes en sausjes bevatten alcohol, in salades zit vaak gerookte zalm of tonijn en soms kom je een ingrediënt tegen waarvan je niet weet of je het mag hebben of niet.
Tijdens mijn zwangerschap liep ik, oprichter AugurkenMetSlagroom.com, hier zelf tegenaan. Nadat mijn zus vertelde dat ze zwanger was, kwam mijn idee om een receptenblog voor zwangere vrouwen op te zetten in een stroomversnelling. Ik vind het erg belangrijk dat koken en eten leuk blijft. De extra zwangerschapskilootjes en dont’s op eetgebied weten dat plezier soms aardig te vergallen. Terwijl het juist in de zwangerschap erg belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten.

Snel op tafel
AugurkenMetSlagroom.com bevat nu ruim 50 recepten, van voorgerechten tot nagerechten en van eten met kleine kinderen tot snel op tafel. Zowel vis, vlees als vega en zelfs enkele veganistische recepten. En het aantal recepten breidt elke week uit. Naast recepten vind je er kort samengevat waarop je moet letten als je als zwangere vlees, vis of kaas wilt eten. Erg handig!

Vraagtekens bij zwangeren
Als ik kijk naar de producten die mensen intikken in zoekmachines, zie ik dat er vraag is naar duidelijke recepten. Vooral specifieke kazen, balsamicoazijn, crème fraîche, zure room, salami, ricotta en champignons zorgen voor veel vraagtekens. Gelukkig kwam ook degene die intikte ‘help, zwangere vrouw aan tafel wat zijn verboden producten’ op AugurkenMetSlagroom terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.