Handige kooktips die je leven makkelijker maken

Handige kooktips

Handige kooktipsZelf koken wordt steeds populairder. Uit onderzoek van Samsung blijkt dat Nederlanders steeds langer in de keuken staan. Gemiddeld zo’n 55 minuten per dag. Dit vooral omdat men er steeds meer plezier in heeft. Maar met een baan, een gezin en ok nog de rest van het huishouden, komt lang in de keuken staan niet altijd uit. Deze handige kooktips zorgen ervoor dat een maaltijd net wat sneller óf gemakkelijker op tafel staat.

Mango schillen met een glas

Maak je fruithapjes zelf? Dan heb je vast een hekel aan de mango. Dit zoete fruit is heerlijk in een smoothie of fruithapje, maar een crime om te schillen. De oplossing om plakkerige handen en gehannes te voorkomen? Gebruik een glas om de mango te schillen! Snijd de mango doormidden, haal de pit eruit en druk de mango al knijpend (met het vruchtvlees naar binnen) over de rand van een (stevig) glas. Voilà!

Knoflook pellen als een chef

Plet een bol knoflook in een kom door er met een andere kom op te duwen. Draai de kom om en houd ze tegen elkaar terwijl je flink schudt. Het resultaat? Alle teentjes zijn los!
tomaten snijden

Sneller tomaatjes snijden

Wat een gedoe: cherry tomaatjes snijden. Heerlijk in een salade, maar het duurt altijd even voordat je ze gesneden hebt. Wil je tijd besparen in de keuken? Leg de tomaatjes tussen twee borden en pak een scherp mes. Houd met je ene hand het bord bovenop vast en gebruik je andere hand om met het mes tussen de twee borden door te snijden. Til het bord op en je ziet het resultaat: alle tomaatjes zijn netjes doormidden!

Boter snel zacht maken

In veel backrecepten wordt gevraagd om zachte boter. Zachte boter krijg je door de boter op kamertemperatuur te laten komen. Heb je hier geen tijd voor? Rasp de boter dan! Gebruik een handrasp om de boter tot een fijne, zachte structuur te krijgen.

Snelle manier om eieren te scheiden

Breek het ei en doe het in een kommetje. Gebruik vervolgens een plastic flesje om het ei te scheiden. Knijp het flesje in, zet het mondje op het eigeel en laat het flesje dan weer in zijn oude vorm schieten. Het eigeel zit u in het flesje en het eiwit kun je gebruiken voor een zoete merengue of een ander baksel. Handige kooktips toch?

Maaltijden voorbereiden

koken en fruit snijdenVooral sporters hebben hier ervaring mee: maaltijden ‘preppen’. Op bijvoorbeeld zondag heb je misschien wat meer tijd om in de keuken te staan. Dit is het ideale moment om maaltijden voor te bereiden. Bedenk wat je aankomende week gaat eten en bereid dingen als pasta, rijst en kip alvast voor. Bekijk van tevoren welke ingrediënten lang goed blijven – en waarvan de smaak aanwezig blijft – in de koelkast en ga aan de slag!

Heb jij nog handige kooktips? Deel ze dan hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.