Zo wordt een kinderfeestje een succes

kinderfeestjeMisschien zie je er wel tegenop. Een kinderfeestje organiseren gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Terwijl je het wel belangrijk vindt dat de party een daverend succes wordt. Het gaat immers om het kinderfeestjes van jouw zoon en dochter, vaak ter gelegenheid van een verjaardag. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je links en rechts allerlei tips vinden om het feestje tot een groot succes te maken. Doe ook zeker je voordeel met onze praktische tips en tops.

Thuis of erop uit?

Is het organiseren van een kinderfeestje echt helemaal niks voor jou? Dan kun je natuurlijk altijd met de feestgangertjes naar een binnenspeeltuin, een zwembad of een pretpark gaan bij wijze van kinderfeestje. Maar de ervaring leert dat een feestje thuis minstens net zo leuk kan worden.

Kies een thema

Zeker als je een kinderfeestje organiseert voor wat jongere kinderen is een thema altijd erg leuk. Kleuters zijn dol op fantasie en verplaatsen zich graag in een andere rol. Kies bijvoorbeeld voor het thema piraten. Je vraagt dan in de uitnodiging of de kinderen als piraat naar het kinderfeestje komen. Uiteraard is de uitnodiging direct in stijl. Wat denk je van een heuse schatkaart? Op het feestje gaan jullie dan natuurlijk op zoek naar de schat. Het is ook een optie om met elkaar piratenspullen te knutselen. Zorg ervoor dat de jongens en misschien ook wel meisjes direct in de stemming komen als ze aankomen bij jullie huis. Versier de voordeur met een grote piratenvlag.

Gasten en cadeaus

Als de gasten binnenkomen, kijkt jouw kind vast en zeker uit naar de cadeautjes. Laat deze ook uitpakken door middel van het spelen van een spel. Zo zie je hoe je een kinderfeestje kunt organiseren rond een thema. Als we het toch over piraten hebben, is het een superleuk idee om een echte piratentent aan te schaffen. Ook na het feestje zal hier nog vaak mee gespeeld worden. Natuurlijk zijn er tal van thema’s te bedenken. Kies vooral iets dat aansluit bij de interesses van jouw kind. Kies gewoon samen het thema uit. Je zult versteld staan van de ideeën van je eigen kind. Vaak weten ze heel goed wat ze wel en niet willen op hun eigen kinderfeestje.

Leuke cadeautjes op het kinderfeestje

De cadeaus zijn altijd een belangrijk item als het gaat om een verjaardagspartij. Wat zullen alle vriendjes en vriendinnetjes meebrengen? Het is jammer om geschenken te krijgen die na een keer spelen in de kast verdwijnen. Veel ouders maken van tevoren een wensenlijst en de gasten kunnen op die manier een geschenk uitkiezen dat echt in de smaak zal vallen. Wat zijn zoal leuke cadeautjes om te vragen op een kinderfeestje?

– Knikkerbaan. Het is leuk om te kiezen voor een baan die door het kind zelf in elkaar gezet moet worden. Het gaat dan niet alleen om het laten rollen van de knikkers, maar ook het in elkaar zetten van de baan vormt iedere keer weer een uitdaging.
– Kleurboek. Zowel jongens als meisjes vinden het op zijn tijd heerlijk en ontspannend om een poosje te kleuren.
– Gezelschapsspel. Altijd leuk bij een kinderfeestje.

Laat de kinderen knutselen tijdens het feestje

Vind jij het maar niks om een feestje helemaal rond een thema te organiseren? Houd je het liever zo simpel mogelijk? Op zich is er maar weinig nodig om de kinderen een onvergetelijke middag of ochtend te bezorgen. Versier je kamer met slingers en ballonnen, zorg voor wat lekkers en je bent al een heel eind. Toch is het wel belangrijk om het een en ander te organiseren. Je kunt geluk hebben met een stel rustige gasten die zichzelf wel vermaken, maar meestal is het toch wel nodig om iets te bedenken waarmee je de gasten bezighoudt. Iets dat ook vrijwel altijd een succes wordt, is een cadeautje in elkaar laten knutselen.

Iets leuks om mee naar huis te nemen

Op die manier zijn de kinderen een poos bezig en aan het einde van het kinderfeestje hebben ze iets leuks om mee naar huis te nemen. Denk bijvoorbeeld aan met zijn allen vogelhuisje schilderen of, als het een meisje is, aan armbandjes maken. Hoewel ook jongens uiteraard armbandjes dragen. Zowel voor jongens als voor meisjes is er ieder geval genoeg leuks te bedenken.

Spelletjes tijdens het kinderfeestje

Vroeger was het doen van spelletjes vaste prik tijdens een kinderfeestje. Tegenwoordig zie je dat ouders vaak een uitje bedenken als hun kind een feestje geeft. Toch vinden kinderen ook nu het doen van spelletjes nog ontzettend leuk. Zorg ook bij een kinderfeestje voor een goede planning en een strakke organisatie, dan kan het haast niet mislukken. Wat kun je zoal doen?

– Ezeltje prik. Om de beurt krijgen de kinderen een blinddoek om en dan moeten ze de staart precies op de juiste plek prikken.
– Snoep happen
– Speurtocht. Dit kan zowel binnen als buiten.
– Stoelendans. Een leuk muziekje erbij en de kinderen kunnen gelijk even hun energie kwijt.
– Bowlingbaan. Neem 10 lege flessen en een bal en de kinderen mogen de flessen omgooien.

Altijd prijs

Kies je voor prijsjes bij het kinderfeestje? Dit is niet perse nodig, maar het kan de kids soms wel extra motiveren. Je hoeft hierbij niet aan grote cadeaus te denken, want een kinderhand is zoals bekend snel gevuld. Kies bijvoorbeeld fidget spinners, kleurpotloden of een klein kwartetspel. Daarnaast is het altijd leuk om de kinderen nog wat lekkers mee naar huis te geven als het kinderfeestje is afgelopen.

Doe je voordeel met alle tips en bezorg jouw zoon of dochter een onvergetelijk kinderfeestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.