Waardering voor je kind laten blijken deze kerst? Ontdek hoe!

Podcast over de energie van waardering voor kinderen

Waardering voor je kindOuders hebben vaak de neiging om kinderen vooral te complimenteren bij goede prestaties. Maar onderzoek wijst uit dat voor hun ontwikkeling het beter is om júist je waardering uit te spreken wanneer ze hun best doen voor dingen die ze minder goed kunnen. Dit zegt lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn in deze nieuwe podcast De energie van waarderen voor kinderen. “Het is heel belangrijk voor het zelfbeeld en de weerbaarheid van opgroeiende kinderen dat ze positieve dingen horen over zichzelf.” Waardering voor je kind, hoe geef je dat? Luister de podcast en pas het deze kerst gelijk toe!

De podcast met tips voor tijdens het kerstdiner!

NUON_Energie van waarderenCarolien GravesteijnCarolien Gravesteijn legt in deze podcast uit hoe je met positieve aandacht ‘moeilijke’ pubers weer op het juiste pad krijgt. Ook benadrukt zij het belang van een goede partnerrelatie. Zij moedigt ouders aan om met name te luisteren naar hun eigen intuïtie en gevoel. Daarnaast bespreekt zij samen met de andere gasten verschillende rituelen waarmee je kinderen leert om zelf hun waardering uit te spreken. Waardering voor je kind uitspreken is belangrijk. Je kunt deze technieken gelijk toepassen tijdens het kerstdiner voor een onvergetelijke kerst.

Beluister de podcast

Meer over De energie van waarderen

Waarom is waardering zo belangrijk voor ons? En hoe geeft het ons energie? Daarover gaat deze nieuwe
podcast serie De energie van waarderen, die is opgenomen naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek dat energiebedrijf Nuon. Zij ondervroegen daarvoor ruim 1.000 Nederlanders. In drie afleveringen gaan relatiedeskundige Paulien Timmer, organisatiepsycholoog Irith Koster en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen in liefdesrelaties, op de werkvloer en bij het opvoeden van kinderen. Beluister alle afleveringen op mamas.nl.

Meer lezen over waardering

Vind je dit een belangrijk onderwerp om je verder in te verdiepen? Lees hier dan nog een artikel over het belang van waardering voor je kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.