De energie van waarderen

NUON_Energie van waarderen

Een compliment, een klop op de schouder of een leuke verrassing als dank voor de hulp. Waarom is waardering zo belangrijk voor ons? En hoe geeft het ons energie? Waarom zijn we soms zo zuinig met complimenten, en hoe leer je op een goede manier je waardering uit te spreken naar elkaar? Die vragen staan centraal in deze driedelige podcastserie.


Deel 1. Waardering op de werkvloer

irith koster

Om te beginnen praten we met Irith Koster. Zij is organisatiepsycholoog bij TACT adviseurs. Zij weet hoe belangrijk waardering is voor energieke werknemers en wat waardering uitspreken en ontvangen met ons doet. Aan tafel zitten ook onze andere gasten Paulien Timmer en Carolien Gravesteijn. Zij zullen in de andere twee afleveringen meer vertellen over waardering in het gezin en de relatie. Je krijgt tips en inzichten hoe je waardering kunt uiten en waarom het belangrijk is om echt te luisteren voordat je die waardering op de juiste manier kunt laten blijken. Maarten Hagg is onze host en gaat in gesprek met de gasten over waarderen.
Deel 2. Waardering in liefdesrelaties

Paulien Timmer

Paulien Timmer is relatiedeskundige en schrijfster van de boeken 'Lang + gelukkig' en ‘50 relatieboosters; een happy relatie in 5 minuten per dag’. Zij legt uit hoe waardering je relatie een boost kan geven en bijdraagt aan een lang en gelukkig huwelijk. Aan tafel zitten ook onze andere gasten Irith Koster en Carolien Gravesteijn. Zij spreken in de andere twee afleveringen over waardering in het gezin en op de werkvloer. Je krijgt tips en inzichten hoe je waardering kunt uiten binnen jouw liefdesrelatie. Bewust waarderen kan je doen door complimenten te geven, dankbaarheid uiten en te knuffelen. Hoe je dat doet en wat het effect is, legt Paulien uit. Maarten Hagg is onze host en gaat in gesprek met de gasten over waarderen.
Deel 3. Waardering voor je kinderen

Carolien Gravesteijn

Carolien Gravesteijn is lector Ouderschap en Ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden. Zij vertelt waarom waardering zo belangrijk is voor kinderen en hoe het ze weerbaar maakt. Waarom is waardering zo belangrijk voor je kinderen? Maar ook voor je ouders, je broers en zussen en voor jouzelf? Wat doet uitgesproken waardering met ons en hoe geeft het ons energie? Aan tafel zitten ook onze andere gasten Paulien Timmer en Irith Koster. Zij spreken in de andere twee afleveringen over waardering in liefdesrelaties en op de werkvloer. Maarten Hagg is onze host en gaat in gesprek met de gasten over waarderen.'De energie van: waarderen' is een podcast van Nuon, naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek, dat is uitgevoerd in de zomer van 2017. Meer weten? Ga dan naar nuon.nl/waarderen .

Wil je deze podcasts later luisteren? Je kunt ze ook vinden op iTunes en Stitcher.