Sinterklaas voor alle kinderen

Over een paar dagen is het weer zover. Sinterklaas zal samen met zijn Pieten weer een heleboel cadeautjes gaan rondbrengen. Bij alle kinderen die ‘braaf’ zijn geweest. Kort gezegd:’bij elk kind’! Omdat er in Nederland steeds meer gezinnen zijn die de armoedegrens bereiken, zijn er ook steeds meer kinderen die geen cadeau van Sinterklaas krijgen. Gewoon omdat daar geen geld voor is. Gelukkig is daar de Sinterklaas Bank voor opgericht. Misschien vind jij het ook fijn om tussen het shoppen door een donatie te doen voor een ander kind?

Verlanglijstjes

Hebben jouw kinderen al een verlanglijstje gemaakt? Willen ze speelgoed of een boek? Of leuke nieuwe kleding? Het leuke van het Sinterklaasfeest is zeker niet alleen pakjesavond zelf. Vanaf het moment dat de Sint en Pieten in Nederland aankomen, begint er een leuke spannende periode van ruim twee weken. Schoentje zetten, veel liedjes zingen op school en thuis. Het is een leuk en gezellig feest voor kleine kinderen. Ook het maken van een verlanglijstje is leuk om te doen samen met je kindje. Dat kan al voordat de Sint aankomt. Juist omdat het feest op alle plekken in Nederland bij de kinderen onder de aandacht komt, is het extra belangrijk dat alle kinderen ook een cadeau krijgen. Want ze zijn allemaal braaf geweest!

Stichting Sinterklaas Bank

‘Het achterliggende verhaal van het Sint Nicolaasfeest is dat de goedheiligman naar Nederland kwam om arme kinderen een aardigheidje in de schoen te geven. In de vorm van een cadeau of snoepgoed. Vandaag de dag lijkt het eerder alsof het een kinderfeest is voor alle kinderen, behalve degenen uit arme gezinnen. De wereld op zijn kop! De Sinterklaasbank is een stichting die als doel heeft om geen enkel kind met lege handen te laten staan tijdens het Sinterklaasfeest. Want er zijn veel arme gezinnen in Nederland die geen geld hebben voor sinterklaascadeaus.’ Elisa Nuij merkte dit tijdens haar werkzaamheden bij de zedenrecherche in Amsterdam. Elisa is initiatiefneemster van de Sinterklaasbank. Help mee en doe een gift!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.