Krijg de kleertjes.nl ruilsite voor goede maar te kleine kleding en speelgoed

Vier Utrechtse moeders zijn op Koninginnedag gestart met een crowdfundingactie om geld bijeen te brengen voor krijgdekleertjes.nl waarop kinderkleding tot aan de grootste maten kan worden geruild. Nog tot 18 juni wordt geld ingezameld om de reeds bestaande website uit te bouwen met een toepassing om daadwerkelijk kleding te kunnen ruilen. Daarmee kan uiteindelijk iedereen zelf spullen online zetten. Inmiddels kwam al ruim 1.000 van de benodigde 6.000 euro binnen.

KrijgdeKleertjes is een project van de kersverse Stichting Pro Ruil, opgericht om het initiatief van  Carian van Gestel mogelijk te maken. Het bestuur bestaat uit Tessie Vilé, Annelinde van Wouw en Annunziata Tanzarella. Alle vier de vrouwen zijn zelf moeder en bekend met het fenomeen dat kinderen snel uit hun kleertjes groeien. Om goede, maar te kleine kinderkleding of bijvoorbeeld speelgoed een goede bestemming te geven bedachten zij het initiatief krijgdekleertjes.nl. Via de nog te bouwen toepassing op de website kunnen leden in een paar stappen een doos met te kleine kinderspullen ruilen voor een doos met voor hen nieuwe spullen. Gewoon op internet, op een moment dat het ze uitkomt. Het bedrag van 6.000 euro lijkt hoog, maar is nodig om in de complexe toepassing handige functies aan te kunnen bieden. Krijgdekleertjes.nl is voor en door ouders en heeft geen winstoogmerk. Lid worden is dan ook gratis. Deelnemers kopen een tegoed voor een aantal keer ruilen vanaf 3 euro en maken nadat zij een doos met kleertjes hebben uitgekozen de verzendkosten over naar de gever. Als het initiatief aanslaat en er meer mensen gaan ruilen zullen de bijdrages per ruil worden verlaagd.

Eind maart ging de website live en momenteel wordt dus nog gebouwd aan de toepassing waarmee de ruilhandel daadwerkelijk kan worden uitgevoerd. Krijgdekleertjes.nl wordt ondersteund door cabaretier Vincent Bijlo, Marie-Claire van den Berg (schrijfster van het boek Groen Doen) en Paula Nordhausen (van de website Ecomama). Voor meer informatie, ziekrijgdekleertjes.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.