Vieze geurtjes in huis? Zo krijg je ze weg!

Zo krijg je weer een fris huis

Vieze geurtjesWe willen allemaal een schoon en fris huis. Maar hoe vaak je ook schoonmaakt, soms duiken er vieze geurtjes op die lastig te bestrijden zijn. Het kunnen stinkende schoenen zijn, de kattenbak of de lucht van eten, die te lang blijft hangen. Zeker in de winter wil je niet te lang deuren en ramen open laten staan om de luchtjes kwijt te raken. Dan verlies je teveel warmte. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je huis weer fris te laten ruiken. Probeer deze tips eens uit.

1. Sinaasappel en kruidnagel als geurende versiering

Neem een potje kruidnagels en steek ze in de huid van een sinaasappel. Zet vervolgens de sinaasappels in de woonkamer en je zal merken dat de geur zich snel verspreid. Natuurlijk moet je ervan houden, dus test deze weer even. Het ziet er wel ook leuk en feestelijk uit.

2. Kattenbakvulling gebruiken om geuren te neutraliseren.

Kattenbakvulling neutraliseert nare geurtjes. De korrels absorberen niet alleen vocht maar ook geur als de beste. Je kan het echt overal voor gebruiken. Ook als je geen katten in huis hebt. Neem een paar oude sokken en vul ze met kattenbakvulling en leg deze neer op plekken waar het stink. Denk aan een muffe kledingkast of boekenkast, je schoenen, of zelfs op de bodem van de prullenbak. Zelfs voor  vieze geur uit de ijskast is het een oplossing. Plaats een bakje in de ijskast en je merkt na een uur al verschil. Vergeet echter niet af en toe de korrels te vervangen omdat ze ook vocht opnemen. En natuurlijk moet je de ijskast ook regelmatig flink uitsoppen.

3. Eucalyptus voor een frisse douche

EucalyptusEen Eucalyptus tak is al een mooie versiering  in je huis. Maar het is ook een actieve geur vreter. Eucalyptus wordt al sinds het begin der tijden gebruikt en heeft een helende werking voor mensen met ademhalingsproblemen. Je kunt bij de bloemist een bosje verse eucalyptus kopen. Als je deze in de badkamer hangt, zal bij elke douchebeurt de geur vrijkomen. Door de vochtige lucht reageert de Eucalyptus met het vrijgeven van haar geur.

4. Citroen is ook een goede bondgenoot in de strijd tegen geur

Wil je een frisse lucht in de ijskast? Snijd een citroen doormidden,  haal het vruchtvlees eruit zodat je alleen de schil overhoudt. Vul deze met zout. En zet deze op de bodem van je ijskast. Het zout zal geuren absorberen en de citroenschil laat haar aangename geur in de hele ijskast verspreiden.

5. Koffiebonen bij kaarslicht

Vul een pot met koffiebonen. Zet er een kaarsje in en steek deze aan. De warmte zorgt ervoor dat de bonen hun aroma verspreiden door het hele huis. Het is een goede manier om van nare geurtjes af te komen. Je moet dan natuurlijk wel van de geur van koffie houden. Veel zwangere vrouwen worden er misselijk van. Dus kies een oplossing die voor jou werkt en een geur waar jij blij van wordt.

6. Een stinkende stofzuiger

Ken je dat? Je bent lekker aan het schoonmaken en stofzuigt elke kamer. Als je klaar bent ruik je die vieze lucht van de stofzuiger. Zonde van al je werk! Je zet al snel de ramen even lekker open als je bezig bent. Maar in de winter raak je daardoor echt teveel warmte kwijt. Natuurlijk moet je ventileren, maar alles open zetten is zonde. Druppel eens een paar etherische olie op de stofzuigerzak. Dit verspreidt terwijl je zuigt een aangename geur in huis. Echt een aanrader!

7. Bakje azijn tijdens het koken

Zet een bakje azijn neer als je aan de slag gaat in de keuken. Bij het koken komen soms lekkere luchten vrij. Soms ook luchtjes die je liever wilt vermijden. Gebakken garnalen zijn heerlijk, maar de lucht hoeft niet te lang te blijven hangen. Azijn neutraliseert nare luchtjes. Dat is vaak beter dan een luchtverfrisser, die zich mengt met de vieze geur. Dan ruik je vaak een mengsel van geuren waar je ook niet altijd blij van wordt.

Hulp bij grotere geurproblemen en stankoverlast

Heb je een vieze geur of zelfs stankoverlast in huis en weet je eigenlijk niet waar die vandaan komt? Misschien heb je dan een ander probleem. Je kunt wel bezig blijven, maar de geur komt telkens terug? Dan kun je het beste een professionele partij onderzoek laten doen naar de oorzaak. Je kunt stankoverlast op laten lossen door Strooming. Zij doen geuronderzoek met behulp van geavanceerde detectie- en meetinstrumenten. Zo achterhalen zij snel wat het probleem is. Ook kunnen zij bepalen of je gezondheidsrisico’s loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.