Hoe houd ik mijn kat veilig?

Hoe houd ik mijn kat veilig

Je hebt het beste voor met je kat! Maar hoe houd ik mijn kat veilig? Het maakt dat je niet alleen voor je kinderen, maar ook voor je kat het beste in huis wilt halen. Wat doe jij er momenteel al aan, om te voorkomen dat je kat zich bezeert of bijvoorbeeld verdwaalt? In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje, die je kunnen helpen om je kat een veilig thuis te geven.

Tip: kijk ook nog eens naar de voeding die je de kat geeft! Is deze voeding wel gezond? Bevat je voeding alle bouwstoffen die je kat nodig heeft?

Hoe houd ik mijn kat veilig? Kattenluik met chip helpen je daarbij!

Het kan erg handig zijn om te weten waar je kat zich bevindt. Is hij thuis of de hort op? Een kattenluik met chip is een van de mogelijkheden die je hierbij hebt. Op het moment dat de kat van huis gaat wordt dit door het kattenluik geregistreerd. Wel zo makkelijk! Ook zijn er speciale halsbanden beschikbaar. Deze zijn voorzien van een GPS-zender. Met deze halsband weet je precies waar de kat zich bevindt. Dat is een stuk geavanceerder dan een naamplaatje aan de halsband. Dan moet je altijd maar afwachten of mensen je kat thuis komen brengen.

Zorg voor veilig speelgoed voor je huisdier

Naast het feit dat je wilt weten waar de kat zich bevindt, is het belangrijk om voor veilig speelgoed te kiezen. Koop kattenspeelgoed altijd bij een dierenzaak in de buurt en voorkom dat dit bijvoorbeeld extreem goedkoop uit een Aziatisch land geïmporteerd wordt. De lage prijzen lijken vaak aantrekkelijk, maar het kan grote consequenties hebben voor de gezondheid van jouw dier. Er zijn in Nederland genoeg webwinkels te vinden, waar veilig kattenspeelgoed aangeboden wordt. Er is veel keuze, dus je kunt je kat altijd weer verrassen met nieuw speelgoed.  

Voorkom dat je kat zich verveelt

Zorg dat je kat zich niet hoeft te vervelen. Katten willen iets te doen hebben, als ze niet slapen. Als je kat zich gaat vervelen, kan hij meubels of andere spullen als speeltje gaan gebruiken. De aankoop van voldoende kattenspeeltjes is dan ook een absolute must! En ook de mogelijkheid in naar buiten te gaan, geeft een tevreden kat. Gebruik daarvoor een kattenluik. Zo kan je kat zich ook buiten vermaken als jij zelf niet thuis bent. Een verveelde kat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een kat die via het aanrecht bij de kraan of bij schoonmaakmiddelen probeert te komen. Het brengt grote risico’s met zich mee voor de gezondheid van het dier. Reden genoeg om dit te voorkomen en de kat voldoende mogelijkheden te bieden om zich te vermaken.

Wat werkt voor jouw kat het beste? Welke speeltjes zijn favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.