Rens Kroes: on the go powerfood

recensie door: Vivienne Westerhoud.

Rens Kroes nieuwe powerfood recepten

Rens KroesMet haar happy & healthy lifestyle kan Rens Kroes inmiddels rekenen op een enorm aantal fans. Via haar blog renskroes.com deelt zij gezonde powerfood recepten. Rens geeft in haar boek eerst wat korte tips over de ‘powerkitchen’. Je hebt niet veel nodig om gezond te kunnen koken. Als je begint met een staafmixer en een oven, kun je daarna jezelf belonen met juicers en blenders.

Gezond eten is hip en lekker

Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Het is inmiddels zelfs echt hip! En voor wie bang is nooit meer lekker te kunnen eten? Het tegendeel is waar! Vanuit verschillende diëten horen we vooral wat we allemaal niet mogen eten. Dat is heel demotiverend. Dat voelt elke dag als een straf. Er mag zoveel niet. Maar wat nu als je op een dag zegt: ‘ik mag van mijzelf alleen nog maar lekkere en gezonde voeding eten, waar ik me fit door ga voelen.’  Vanochtend heb ik dat tegen mezelf gezegd, een half uurtje yoga gedaan en een korte meditatie om mijn voornemen kracht bij te zetten. Een van de boeken die mij daarbij gaat helpen is deze handige pocket van Rens Kroes. Het staat boordevol powerfood recepten om mee te nemen. En ze zien er stuk voor stuk lekker uit!

Tips en timemanagement

De eerste tip die mij aanspreekt is dat je Spaghetti kunt maken van courgette. Dat lijkt me heerlijk! En wat mij ook aanspreekt is dat chocolade niet uit mijn leven hoeft te verdwijnen. Het is een powerfood en mag in pure vorm gelukkig veel gebruikt worden. Ik word ook blij van alle alternatieve zoetmiddelen, zoals dadels en diverse fruitsoorten, die Rens gebruikt in haar recepten. En denk je dat je geen tijd hebt om gezond te eten? Een goede planning helpt je daarmee om te gaan. In dit superhandige superfood boek, geeft Rens daar ook tips voor. Door maaltijden vooraf te bereiden reken je af met de smoes ‘geen tijd’. Bij elk recept geeft zij aan of je het een dag van tevoren kunt bereiden, of zelfs op zondag voor de rest van de week. En er zijn ook recepten die last minute gemaakt kunnen worden in een handomdraai. Daar is goed over nagedacht!

Wil jij dit boek ook bestellen en fit en energiek de zomer door gaan? Dat kan bij bol.com voor 14,99E. Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.