Moesie de moestuincoach

Door: Irene van Gent.

De moestuincoach heeft als doel om iedereen te laten zien hoe leuk, lekker en makkelijk moestuinieren is. Samen zorgen we er dan voor dat we minder voedselkilometers maken, minder eten weggooien en gezonder eten. De MoestuinCoach ‘Moesie’ begeleid iedereen een heel kweekseizoen lang via social media van eind februari tot oktober.

Moestuin doet kinderen groente eten

Een moestuin is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam. Door de opzet van Moesie is het ook een echte gezinsactiviteit. Onderzoek wijst uit dat kinderen met een eigen moestuin meer groenten eten dan kinderen zonder moestuin (bron: The Times). De kinderen gingen van een gemiddelde van 1,9 stuks groenten en fruit per dag naar 4,5. Dit is in lijn met de ervaringen van de ouders die meedoen met het MoestuinCoach project.

Moesie: 933 kilo geoogst

De minimoestuintjes van 1m2 kunnen overal staan, in achtertuinen, balkons, maar ook bij scholen, kinderdagverblijven en bij de buiten schoolse opvang (BSO). In 2011 hadden we meer dan 325 moestuintjes, bereikte we meer dan 1.100 kinderen en hebben ruim 933 kg groenten en kruiden geoogst en opgegeten. In 2012 gaan we dit met zijn allen hopelijk verbeteren.

Wil je ook meedoen en je eigen moestuin bijhouden met je kinderen? Ga dan naar www.moestuincoach.nl en meld je aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.