Langzaam afvallen voelt duurzaam, Vivienne viel 5 kilo af

Vivienne WesterhoudNa afgelopen zomer startte ik met hulp van NewFysic aan mijn uitdaging om 15 kilo gewicht kwijt te raken. Ik schreef daar toen ook al over, dat lees je hier. Ik viel wel vaker in korte tijd veel kilo’s af, maar kwam daarna ook altijd weer aan. Maar nu wilde ik het anders doen. Duurzaam afvallen. En voor altijd die extra kilo’s achter me laten. Het ging gemakkelijk met deze methode. Maar toch ging het bij mij niet snel. Omdat ik vooral mijzelf in de weg zat. Maar dankzij mijn NewFysic coach gaf ik het niet op!

Afvallen is meer dan kilo’s kwijtraken

Afvallen is niet zo moeilijk. Letten op wat je eet en meer bewegen. Easy toch? Voor mij dus niet. Afvallen is veel meer dan alleen dat laagje vet afwerpen. Het geeft mij het gevoel dat ik mezelf meer mag laten zien. Alsof ik me jarenlang verstopte achter dat dikke velletje. Lekker veilig. Er kwamen veel emoties los toen de eerste kilo’s eraf vielen. Heel bijzonder hoe dat werkt. Ik was er eerder nooit zo bewust mee bezig geweest. Ik kan je vertellen dat het afvallen via NewFysic bij mij minder snel ging dan gehoopt. Maar dat lag veel meer aan mij dan aan de methode.

Resultaat en goede voornemens

Vivienne minus 5 kilo
Vivienne 4 maanden en 5 kilo later
Vivienne zomer 2018
Vivienne zomer 2018

Drie maanden nadat ik begonnen was met het programma van NewFysic was ik 5 kilo kwijt. Dat lijkt niet zoveel in drie maanden tijd, maar het was wel 5 kilo vet. Meestal zijn de eerste kilo’s vooral vocht. En dat fluctueert bij de gemiddelde vrouw in de loop van elke maand wel wat. Maar daarin maakt de weegschaal van mijn NewFysic coach wel onderscheid. Het voelt alsof ik definitief afscheid heb genomen van deze eerste 5 kilo’s. Omdat ik ook weken heb gehad waarin ik terugviel en mijzelf ineens weer met een reep chocolade op de bank zag zitten. Why?! Daarna nam ik dan steevast een appeldag. En bij de volgende weging was ik dan ook niet aangekomen. De eerste vijf kilo’s zijn er definitief af. En dat voelt goed!

Appeldag en doorpakken

Op een appeldag eet je minimaal vijf appels tot einde van de middag. En in de avond een verantwoorde maaltijd volgens het NewFysic programma. Voor mij is dat een belangrijke manier gebleken om telkens mijzelf na een terugval weer op de rit te krijgen. Het geeft ook hoop dat die kilo’s er niet gelijk weer aanvliegen als ik zelf even stagneer. Dat geeft me de moed om door te pakken. Zeker nu het nieuwe jaar is begonnen hebben goede voornemens voor mij extra betekenis. Het feit dat ik me fitter voel met minder kilo’s is ook nog steeds een mooie stimulans. De volgende etappe is begonnen. Ik geef niet op!

Steun van mijn NewFysic coach

Wegens zwangerschapsverlof van mijn coach Isabella, ontmoette ik haar vervangster Elise. Een enthousiaste jonge meid, die mij wekelijks hartelijk ontvangt. Zij is goed met peptalks. Als ik niets was afgevallen, besprak ik met haar de terugval die ik in die week had gehad. Het lonken van de chocolade repen. Zij veroordeelt me nooit en prijst me dat ik het blijf proberen. Dat geeft veel steun bij mijn motivatie om door te zetten. Ik geef mezelf nog een paar maanden. Dan deel ik graag het (eind)resultaat weer met je!

Op de foto’s zie je mij voordat ik startte met afvallen via het New Fysic programma en het resultaat na 4 maanden. Het is ‘maar’  5 kilo. Kan jij al verschil zien? Ik voel me veel fitter en kijk met meer plezier in de spiegel.

Zingen op het podium
Zoals ik eerder zei, wilde ik graag het podium op om te zingen. Daarvoor vond ik het ook nodig om af te vallen. Want, tja, iedereen kijkt dan naar je. En ik heb toch al podiumangst als het op zingen aankomt. Ik heb ook wat zingen betreft een belangrijke stap gezet de afgelopen maanden. Ik doe mee met jamsessies en schud dan wat liedjes uit mijn mouw. Het stelt nog niet veel voor, maar voor mij was het een grote stap. En dat voelt heel goed!

Vivienne danst
Slechts 5 kilo afvallen gaf mij veel meer energie!
Vivienne beweegt
Nu ik 5 kilo lichter ben beweeg ik meer. Gewoon omdat ik meer energie heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.