5 Goedkope gezinsuitstapjes, die ook gezellig zijn

Goedkope gezinsuitstapjes

boswandelingAls je een gezin hebt, dan heb je vele uitgaven. Daarom zijn goedkope gezinsuitstapjes altijd welkom. In dit artikel geven we je 5 tips voor uitjes met het hele gezin die niet veel kosten. En ze zijn ook nog net zo gezellig en leuk voor jou en je kinderen!

1: Boswandeling

Maak een boswandeling met het gezin. Vooral in de herfst is dit prachtig, als alle bladeren oranje zijn gekleurd. Ook in de lente is het bos leuk. Als je geluk hebt schijnen de zonnestralen betoverend mooi door de bomen en blaast de frisse wind om je oren. Bouw een hut met je kind(eren), succes verzekerd.

2: Kinderboerderij

Wat is er leuker voor kinderen dan diertjes kijken? Ga dus naar de kinderboerderij. De toegang is gratis en speelplezier is gegarandeerd. Veel beesten mogen worden geaaid of zelfs opgetild worden. Het is daarnaast ook goed voor kinderen om met dieren om te gaan, dit maakt ze gelukkig en blij. Heb je de kinderboerderij in jouw dorp of stad al gezien, zoek er dan één ergens anders waar je nog niet eerder bent geweest. Bijna elk dorp of stad heeft wel een kinderboerderij.

3: Strand

Goedkope gezinsuitstapjesEen dagje naar het strand is altijd een succes. Neem een lekkere gevulde koelbox, grote handdoeken, een leuk boek en emmertjes om zandkastelen te maken. Jouw kind en jij kunnen zich zo de hele dag vermaken, zonder dat het veel geld kost.

4: Fietsen

Voor dit uitstapje is niet meer nodig dan een goede fiets en goede voorbereiding voor een leuke fietsroute. Heb je een kindje die nog niet zelfstandig kan fietsen, dan is een moederfiets fijn. Deze zijn eenvoudig online te kopen. Fietsroutes kun je eenvoudig op internet vinden. Er zijn er velen, oriënteer je hier dus goed op. Zo vind je altijd de fietsroute die bij je past.

5: Bootje varen

Voor wie van water houdt, is dit een super leuke activiteit: bootje varen. In Nederland zijn hiervoor heel veel mogelijkheden. Natuurlijk zou je een klein rubberbootje kunnen meenemen naar het strand of naar een zwemplas, maar je kunt ook een bootje huren. Voor een kleine prijs heb je al een motorbootje. Neem een lekkere picknickmand mee en lunch lekker in de natuur met je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *