Zen Mama: 10 tips om lekkerder in je vel te zitten

Zen mama

Als gevoelig persoon, met een eigen bedrijf en een paar kinderen weet jij als geen ander hoe het uitdagend het kan zijn om ‘de boel draaiende te houden’. En dan ook nog goed voor jezelf te zorgen. Daarbij komt dat je als (hoog) gevoelig persoon gedachten, emoties en gevoelens van andere mensen kunt absorberen. Dit is de reden dat je na een vermoeiend gesprek met iemand van streek kunt zijn, dat je leeggezogen kunt voelen of overweldigd bent geraakt. Onbewust neem je energie van de andere persoon over.

Ben jij ook gevoelig en herken jij je hierin? Of voel jij je vooral vaak gestrest en vermoeid omdat je dagen zo lang en druk zijn, dat je nauwelijks aan jezelf toekomt? Hieronder vind je een aantal tips om een Zen Mama te worden en te blijven.

Hoe word ik een Zen mama?

Om je Zen mama te voelen is het belangrijk dat je goed in je eigen energie kunt blijven. Je energetische bescherming beschermt je tegen lagere energieën en in energetisch harde situaties. Deze lagere energieën kunnen afkomstig zijn van anderen, de omgeving maar ook van je eigen zorgen, angsten en oordelen (over jezelf). Er zijn talloze manieren om jezelf energetisch te beschermen hieronder een paar van mijn favorieten.

 1. Straal als de zon
  Stel je, bij voorkeur elke ochtend- voor dat jouw lichaam en aura zich vult met helder wit zonlicht! Stel je daarbij voor dat je van binnenuit gaat stralen als de zon. Deze bescherming blijft ongeveer 12 uur om je heen. Vertrouw op je intuïtie of en wanneer je deze bescherming dient aan te vullen.
 2. Ga met de kids de natuur in!
  In de natuur krijgt je lichaam de kans om zich energetisch te herstellen en zal het gemakkelijker balans (her)vinden. Je zal merken dat ook je kinderen rustiger worden wanneer ze regelmatig buiten spelen. Ook zij zullen hun spanningen -opgedaan op school en dagverblijven- gemakkelijker los kunnen laten wanneer ze buiten zijn. De natuur werkt helend en aardend. Als jij Zen Mama bent, worden je kinderen Zen Kinderen.
 3. Geen Drama
  Blijf weg van negatieve mensen en negatieve situaties. Niet oordelen of roddelen en niet klagen. Bekijk ook eens kritisch waar je naar luistert en kijkt via de media: Hoe positief zijn de berichten waaraan je jezelf en je kinderen blootstelt? Probeer negativiteit ook via de media te minimaliseren voor het hele gezin.
 4. Aarden
  Aarden betekent dat je met je bewustzijn hier en in je lichaam bent. Wanneer je goed geaard bent en blijft dan kunnen overtollige energieën gemakkelijker je lichaam verlaten. Aarden kan je op veel verschillende manieren doen. bijvoorbeeld: – Je voorstellen dat er dikke stevige wortels vanuit je voeten diep de aarde in gaan en zich daar vertakken en verankeren. Hierna kan je de intentie hebben om overtollige energieën uit jouw lichaam via deze wortels te laten afvloeien. Aanvullend kan je de intentie hebben dat deze energie wordt omgezet in een betere energie. Je kan deze oefening ook met je kinderen doen en ze erdoorheen praten. – Het eten van gewassen die in de grond groeien, zorgt ervoor dat jij en je kinderen meer aarden. Eet wortels en aardappelen bijvoorbeeld.
 5. Kristallen
  Kristallen kunnen je ook behulpzaam zijn om jouw lichaam, maar ook situaties en ruimtes, te zuiveren en te beschermen. Enkele geschikte kristallen daarvoor zijn: Amethist, Bergkristal, Obsidiaan, Rookkwarts, Versteend hout, Labradoriet de Zwarte Toermalijn. Enkele geschikte kristallen voor kinderen zijn: de Tijgeroog, rozekwarts en de blauwe chalcedoon.
 6. Werken met aartsengel Michaël
  Je kan Aartsengel Michaël vragen om je te beschermen. Hij zal op jouw verzoek dan je aura vullen met zijn beschermende licht. Je kan hem ook vragen om zijn beschermde schild te lenen en/of bij je kinderen te blijven om hen te beschermen.
 7. Zout
  Zout helpt om te aarden maar ook om jouw energetische lichaam te reinigen. Je kunt een bad laten vollopen en daaraan een paar handen zeezout of Himalaya zout toevoegen. Dit reinigende bad kan zijn werk doen als je er gedurende 20 min in gaat liggen en ervoor zorgt je hart(chakra) onder water is. Wanneer je geen bad hebt kan het zout onder de douche gebruiken, om je lichaam er bijvoorbeeld mee te scrubben. Ook water heeft een helend effect. Zout is ook veilig te gebruiken voor kinderen, zorg er alleen wel voor dat ze voldoende vocht binnen krijgen. Zout onttrekt namelijk ook vocht aan het lichaam.
 8. Zorg voor voldoende rust en slaap
  Als (hoog) gevoelige persoon en Zen mama heb je voldoende rust nodig om weer ‘tot jezelf’ te komen. Zorg ervoor dat jij en je kinderen voldoende rust en slaap krijgen.
 9. Mediteren
  Mediteren zal je helpen om de innerlijke rust te bewaren. 20 minuten mediteren zorgt voor “een geluksgevoel” en verlaagt stressniveaus.
 10. Lichaamsbeweging
  Sporten, stretchen zoals yoga en andere vormen van lichaamsbeweging kunnen dienen als uitlaatklep en zorgen voor een goede aarding. Dit geldt natuurlijk ook weer voor je kinderen.

En Zen mama, vergeet niet: Have FUN

Lachen en plezier maken verhoogt je trilling en verlaagt stress niveaus. Maak er dus een gewoon te van om vaker met vrienden en vriendinnen af te spreken en te lachen. Of gewoon met je kinderen plezier maken natuurlijk! Doe gekke dansjes, zing en lach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.