Leren omgaan met geld met Eurowijs, speciaal voor kinderen

Leren omgaan met geld

Leren omgaan met geldHet is belangrijk om kinderen al jong te leren om met geld om te gaan. Volwassenen die dat als kind niet leerden, hebben later twee keer zo vaak betalingsachterstanden. Wil jij jouw kind goed leren omgaan met geld? Dat is belangrijk voor later, zeker nu geld door digitalisering steeds minder tastbaar is. Leert jouw kind het op school of thuis online?

Geen verplichte lesstof op de basisschool

Leren omgaan met geld is geen verplichte lesstof op de basisschool. En ook op middelbaar onderwijs is daar weinig aandacht voor. Daarom biedt de Volksbank Eurowijs aan op scholen. Met gratis lesmateriaal en soms ook met gastdocenten gaan de kinderen aan de slag met dit belangrijke onderwerp.

Jongeren met schulden

Steeds meer jongeren hebben schulden. Volgens het Nibud gaat het hierbij vaak om jongeren die als kind niet goed met geld hebben leren omgaan. Kinderen die dat wel meekregen, sparen vaker. Zij hebben later ook minder vaak betalingsproblemen en komen makkelijker rond. Volwassenen die als kind niet van hun ouders of op school hebben geleerd om goed met hun geld om te gaan, hebben twee keer zo vaak betalingsachterstanden. Dat bleek uit onderzoek van Van der Schors & Stierman in 2016.

Leren omgaan met geld met Eurowijs

Eurowijs is een doorlopende leerlijn financiële educatie voor de groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs en de onderbouwgroepen van het voortgezet onderwijs. Met het lesmateriaal van Eurowijs kunnen de leerlingen op een leuke en aansprekende manier leren omgaan met geld. Het lesmateriaal is gratis. Doet jouw school al mee? Leerkrachten  kunnen informatie vinden en het lesmateriaal bestellen op Eurowijs.nl.

Kinderen kunnen ook thuis aan de slag

Doet de school van jouw kind nog niet mee? Je kunt het natuurlijk altijd onder de aandacht brengen van de leerkrachten. Maar je kan ook thuis met je kind aan de slag. Ga naar www.eurowijskids.nl. Daar leert je kind alles over geld, banken, pinnen en betalen. De meeste onderwerpen worden met leuke filmpjes uitgelegd. Jouw kind vindt er alle informatie over geld en kunnen er ook een uitgebreid spreekbeurtpakket over geld aanvragen. En voor jou een tip, neem het geven van zakgeld serieus: download het zakgeldcontract en onderteken dit samen met je kind!

De Volksbank is de organisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. De Volksbank is een maatschappelijk geëngageerde bank, die vanuit menselijke behoeftes bancaire producten, processen en systemen ontwikkelt. Door te bankieren met de menselijke maat dragen zij samen bij aan een financieel gezond leven voor iedereen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.