Geld besparen op telefonie en databundels. Delen, meten en weten!

geld besparen

Mobiele telefonie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrienden, familie en gezinnen kunnen de hele dag met elkaar in contact zijn. Het houdt ons verbonden. We weten op elk moment van de dag waar onze kinderen zijn, zonder dat zij zich in hun vrijheid beknot hoeven te voelen. Zij slaan hun vleugels uit, terwijl wij kunnen meekijken of het goed gaat. Digitalisering kan daarom een hele positieve rol spelen in gezinnen en families. Zolang we er bewust mee om blijven gaan. En als we kunnen meten wat we verbruiken, kunnen we ook geld besparen op telefonie.

Verbinding door mobiele apparaten

Uit onderzoek* blijkt dat de meeste ouders en kinderen neutraal zijn over de rol van moderne technologie in de ouder-kind relatie (35,9%). En toch vindt ook een belangrijk deel van de ouders (30,6%) dat het een grote rol speelt in de dingen die zij samen doen met hun kinderen. Ongeveer evenveel kinderen bevestigen dit beeld en vinden ook dat moderne technologie een grote rol speelt in het samen dingen doen. Vooral films en games spelen een belangrijke rol. En via Whatsapp houdt het grootste deel van de gezinnen contact met elkaar als ze niet fysiek bij elkaar zijn. Meer dan de helft van de ouders zowel als de kinderen gelooft ook dat traditioneel bellen een belangrijk onderdeel zal blijven van hun communicatie.

Besparen op telefonie door delen & meten

Juist omdat telefoonkosten binnen een gezin met opgroeiende kinderen elke maand terugkomen, is het goed om hier bewust mee om te gaan. Meten is weten is geld besparen op telefonie. Dat is een bekend fenomeen. Als je niet oplet geef je makkelijk veel meer uit, dan wanneer je het een beetje in de gaten houdt. En daar helpt bijvoorbeeld Vodafone gezinnen bij met: Red Together. En nieuwe abonnementsvorm waarbij gezinnen abonnementen kunnen bundelen, samen data kunnen delen en die ook kunnen beheren.

Live activiteiten? Telefoon even weg

Zo fijn als het is om contact te kunnen houden via mobiele telefoons, zo fijn is het om deze ook af en toe weg te kunnen leggen. Vooral als je live met elkaar samen bent. Precies zoals het bedoeld is. Want ook al deel je veel via je telefoon, er mist toch altijd de dimensie van in elkaars ogen kijken. Een aanraking of potje voetbal of de ‘kieteldood’. Samen lachen doe je samen. En echt zien hoe het met je kind gaat, doe je van dichtbij. Om je kind te leren bewust om te gaan met digitale apparaten, is het belangrijk dat ze leren dat je zonder dat mobieltje ook dikke pret kunt hebben.

Meer weten over Vodafone Red Together?

De contracthouder bij Red Together krijgt toegang tot verschillende functionaliteiten in de My Vodafone App. Hij of zij kan gezamenlijk dataverbruik inzien en budgetteren. Notificaties kan je per gezinslid instellen zodra ze een X aantal GB hebben bereikt. En er is een zogenaamde pauzeknop om iemand even van zijn of haar telefoon af te houden als het de spuigaten uit dreigt te lopen. Er is dus geen argument meer dat iemand geen beltegoed of data heeft om contact te hebben met het thuisfront. Want dat is immers de belangrijkste reden dat kinderen een telefoon krijgen van hun ouders.

*Vodafone liet een onderzoek uitvoeren onder 500 ouders en 500 kinderen.

Voor meer bespaartips? Lees ook dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.