Carnaval vieren met kinderen? Lees deze tips voor beginners

Carnaval vieren met kinderen

Zo vier je carnaval met de kinderen

Wil jij lekker carnaval vieren met kinderen? Trek dan je boevenpak of ander leuk carnavalspak alvast aan en ga er eens goed voor zitten, want wij vertellen je op welke manieren je het beste carnaval kunt vieren met jouw kinderen. Niet alleen door jullie allemaal te verkleden, maar ook door samen leuke spelletjes te doen tijdens carnaval. Ben jij nieuwsgierig wat je nog meer samen kunt doen met carnaval? Lees dan snel verder!

Carnaval vieren met kinderen? Loop samen de polonaise!

Er is niets leukers dan hossen tijdens carnaval. En je kunt ook nog eens bijna overal de polonaise lopen. Loop samen de polonaise door jullie huis heen om vervolgens op de tuin te eindigen en maak hem af over straat. Misschien zijn er ook wel kinderen in de buurt die mee willen doen. Je krijgt dan een nog langere polonaise en dubbel zoveel plezier.

Zorg dat jullie allemaal verkleed zijn

Zorg ervoor dat jullie allemaal verkleed zijn. Er zijn zoveel leuke kostuums om uit te kiezen. Zo kunnen je kids zich verkleden als prinses, eenhoorn, superheld, politieman en nog veel. Voor moeders is er ook super leuke carnavalskleding voor dames. Ga voor een uniek carnavalskostuum of zorg ervoor dat je matcht met de kostuums van je kids.

Vergeet de schmink niet

Bij een mooie carnaval outfit hoort natuurlijk ook schmink op het gezicht. Ben je zelf handig met schmink? Dan kun je eenvoudig zelf je kids schminken. Je kan het ook aan iemand anders overlaten die beter met een schminkkwast overweg kan. Qua schmink zijn er oneindig veel mogelijkheden. Kijk eens online rond voor meer inspiratie. Je zal volop leuke voorbeelden kunnen vinden.

Creëer een friettafel

Van al dat feesten en hossen krijg je natuurlijk enorme honger. Er is niets leukers dan een tafel vol friet te creëren. Hiervoor leg je een wegwerpdoek op de eettafel, die je vervolgens geheel met friet vol maakt. Zet er sausjes en snacks bij en jullie kunnen meteen aanvallen. Lekker!

Doe uitbeeld-spelletjes

Ben je weer klaar om iets leuks te doen, dan is het zeker een goed idee om samen uitbeeld-spelletjes te doen. Ieder schrijft een dier of beroep op een papiertje. Vervolgens doe je de papiertjes in een schaal, waarna je alles door elkaar husselt. Om de beurt trekt iemand een papiertje van iets wat uitgebeeld moet worden. De rest moet dit zien te raden.

Weet jij al wat je gaat doen met carnaval met de kids?

Credits foto bovenaan dit artikel: Marta Wave via Pexels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.