Leren van Zielsverwanten

door: Vivienne Westerhoud, www.mamas.nl.
Deze week stuurde iemand mij een tekst uit het boek ‘Een ongewoon gesprek met God’ van Neale Donald Walsch. Het ging over een jong zieltje dat aan God vraagt om een beter beeld te krijgen van zijn eigen licht. Daarvoor is donker nodig. Het verhaal beschrijft heel mooi hoe zielen in het licht met elkaar afspraken maken hoe zij in een leven op aarde elkaar lessen bij kunnen brengen. Ze beloven elkaar dat ze elkaar zullen herkennen. Dat ze hun lessen uitspelen, lessen van pijn, hulpvaardigheid, vergeving, en nog veel meer. En ze beloven elkaar ook dat ze elkaar eraan zullen herinneren wie ze zijn. Dat ze elkaar al heel lang kennen. En dat ze een gezamenlijk doel hebben.
Het is een troostende gedachte om er zo over te denken. Soms ontmoet je mensen waar je gelijk een klik mee hebt. Waar je gemakkelijk van kunt houden. En toch doe je elkaar dan soms vreselijk veel pijn. Omdat je vaak onbewust weet waar je elkaar raken kunt. Of je ziet juist in de ander waar het vandaan komt. Je ziet de ander werkelijk voor de ziel die je herkent. Dan is het gemakkelijk om te vergeven. Om achter die persoon te blijven staan. No matter what.

Ik ben ervan overtuigd dat geliefden elkaar al langer kennen. En goede vrienden ook. En dat kinderen zelf hun ouders kiezen. Ik deelde dat met mijn kinderen. Soms roepen ze dat ze de volgende keer een andere moeder willen. Of ze bieden aan om in een ander leven die taak voor mij te vervullen. Dat vind ik een fijn idee. We kwamen op dit soort gesprekken, toen er mensen overleden in onze nabijheid. Dat vonden mijn kinderen moeilijk. Ze vroegen zich af hoe dat dan moest als je elkaar voorgoed kwijt bent. Dat ‘voorgoed’ hebben we dus laten varen. Waardoor het idee minder pijnlijk werd.

We spraken zelfs af waar we elkaar altijd weer zullen ontmoeten, na het passeren van de hemelpoort. Het voelt goed om te weten dat de mensen die je tegenkomt op je pad er niet voor niets zijn. Dat je bij elkaar hoort als zielen met één doel. Of je nu van elkaar houdt of elkaar alleen maar irriteert en pijn doet. Alles heeft tot doel je eigen zielsles te leren. Dat maakt vergeven en liefhebben een stuk gemakkelijker!

Het boek met inspiratie: ‘Een ongewoon gesprek met God’ van Neale Donald Walsch.
Bestel hier voor 14,95 bij bol.com

Durf te leven!

Vivienne Westerhoud
www.mamas.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.