Geluk hebben en zijn

Wat is jouw doel in dit leven? Carrière maken, je talenten gebruiken, en natuurlijk een hoop lol maken? Je kinderen opvoeden tot zelfstandige liefhebbende wezens? Dat is een mooie doelstelling. Ook al heb je nooit zoveel invloed op anderen als op jezelf, zelfs niet je eigen kinderen. En je vindt nooit je ware geluk in alleen maar werken en geld verdienen. Of het contact met vrienden, familie en je partner. Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af, waar dat ware geluk dan wel te halen is? Zit het alleen in momenten? Dat hoor je vaak. Als het er is, dan voel je het. Het komt altijd onverwachts en kan ook weer ineens verdwijnen. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat het er vaker is? Hoe laat je een continue stroom van geluk, voldoening en liefde in je leven toe? Ik heb vaak gelezen dat het dichter bij is dan je denkt. Gewoon in jezelf.

Ik keerde mezelf vaak genoeg binnenste buiten, op zoek naar die plek, die voorraadkast waar geluk in grote hoeveelheden opgeslagen zou moeten liggen. Maar ik heb geen idee in welk orgaan ik het zoeken moet. Het lijkt wel of je het niet vindt als je ernaar zoekt. Misschien zoek je het met actief zoeken ook al veel te ver? Misschien is het er al. Altijd en overal? En hoef je het alleen te leren herkennen. Ik weet wel dat je er niemand anders voor nodig hebt. Dat heb ik nu al zo vaak gehoord. En dat is wel een opluchting. Dat betekent dat je er dus niet een ander voor hoeft te motiveren, imponeren of imiteren. Je hoeft een ander of de wereld om je heen ook niet te veranderen. En dat is goed nieuws! Daarmee hoef je jezelf dus niet te frustreren. Dat geeft rust. Het maakt je onafhankelijk en vrij.

Wil jij ook vrij zijn zonder je levensdoel uit het oog te verliezen? Alleen kunnen zijn, zonder je eenzaam te voelen. Het beste uit jezelf halen, zonder een strijd te voeren. Blij zijn met wat je hebt en wie je bent, zonder jezelf te vergelijken met anderen. Zonder jaloezie of wedijver. Gewoon zijn en je bedoeling manifesteren in je leven. Ja, dat zou ik ook wel willen! Ik kwam een aantal wijze vrouwen tegen, die mij waardevolle inzichten gaven. Bijvoorbeeld Patricia de Groot, die met haar helder weten richting aangeeft en je wakker maakt. Anka Maranka, die via het Sjamanisme je dichter bij je ziel kan brengen en Prema Devi, de Hollandse monnik op hakken, die inspireert en doceert over rust en meditatie, voor meer magic in je leven. Deze vrouwen ben ik heel dankbaar, maar het echte werk moet ik toch echt nog zelf doen.

Als je jouw richting kent en je hebt je ziel herontdekt, kun je verder op pad. Het echte werk duurt levenslang. Het begint en eindigt bij jezelf. Want we vinden dat ultieme geluk niet door er actief naar te zoeken, maar het vereist zeker wel een activiteit. Die van zijn. In stilte zijn. En je bewust zijn van je hogere doel. In liefde verbonden met alles wat leeft en vooral met jezelf. Het is dus niet passief afwachten tot alles goed komt! Ook al had ik dat zelf stiekem wel gehoopt. Het is een taak, die je elke dag van je leven bovenaan je to-do lijst zou kunnen zetten. Het heeft aandacht nodig, tijd en liefde. Het mooie is dat we allemaal die onuitputtelijke bron van diep geluk en liefde in ons hebben. En dat we er elke dag opnieuw voor kunnen kiezen om uit die bron te putten. Iedereen kan dat. Dus ik ook. En jij ook. Dat noem ik nou nog eens ‘geluk hebben’!

2 reacties

  1. Heb het gedeeld op mn facebook. Jij kan het zo goed verwoorden 🙂
    Warm liefs, Josy

  2. Mooi…..! 🙂 Je weet me altijd te raken. Liefs, Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.