WINNEN 1x kinderboek voor de kleintjes ‘Van MIJ’ de winnaar is bekend!

winnen kinderboekLET OP: Deze actie is verlopen. Je kunt niet meer meedoen. De winnaar is bekend.

Dit prentenboek is heel eenvoudig in opzet. In kleur, beeld en tekst. Maar de boodschap is niet minder sterk. Het is een mooie aanleiding om het gesprek met je kleintje -van 4 tot 6 jaar- aan te gaan over samen delen. Wat is er mooier dan deze Coronatijd te gebruiken om die basisvoorwaarden voor een gelukkiger leven uitgebreid te kunnen bespreken met je kinderen.

Het verhaal ‘Van MIJ’

Twee muizen steken elkaar telkens de loef af. En roepen heel hard ‘VAN MIJ’. De een heeft een blokje kaas, de ander wil het ook. De ander heeft een grote steen, de ander wil het ook. In het hele boek vechten de muizen om wat de ander heeft. Omdat het groter en mooier lijkt dan wat zij zelf hebben. Maar schijn bedriegt. De grote kei blijkt ineens een levend wezen. En wie kan daar nu de eigenaar van zijn? Ze schrikken allebei en staan uiteindelijk met lege handen. Hoewel, dat blokje kaas is er nog. Hopelijk zullen ze dat eerlijk delen. Het is een mooie metafoor voor hoe de grote boze wereld in elkaar steekt. Een goede aanleiding voor een gesprek over hoe dat ook anders zou kunnen. Als je samen speelt. En samen deelt.

Positieve verhalen delen met je kinderen

De wereld is op dit moment onrustig. Dat kan kinderen een onveilig gevoel geven. Sterker nog, ook wij als ouders kunnen ons soms onveilig en ongemakkelijk voelen. Het is juist in deze tijd belangrijk de dingen samen te doen. Er zijn naast de nare verhalen, prachtige initiatieven waarin mensen andere mensen helpen. Vergeet niet die positieve beelden aan je kind mee te geven. En laat je eigen angsten ook niet regeren. Het is juist nu de tijd waarin we de wereld kunnen veranderen. Verbeteren. Daarover nadenken stemt hoopvol.

Kinderboek winnen

Wil jij dit kinderboek winnen? Wij mogen 1 exemplaar weggeven via Mamas. Laat HIER jouw gegevens achter voor vrijdag 10 april of klik op een van de ‘Doe mee en win! buttons in deze blog. Jij ontvangt dan automatisch ook onze nieuwsbrief met nieuws en winacties. Als je deze al ontvangt, laat dan toch je naam achter als je kans wilt maken op dit kinderboek. Deze actie is verlopen, je kunt niet meer meedoen. Kijk hier voor andere leuke prijsvragen.

Boek: VAN MIJ
Leeftijd: 4-6 jaar
Auteur: Jeff Mack
Uitgever: Flamingo Uitgevers
Taal: Nederlands
Hardcover – ISBN 9789045322704 – uitgave april 2018 – 35 pagina’s
Heb je niet gewonnen? Bestel dan HIER jouw exemplaar via Bol.com.

 

9 reacties

 1. ik doe graag mee

 2. leuk voor mn 2 en 4 jarige…. ze zijn dol op VAN MIJ zeggen… hahah

 3. leuk ik doe eg graag mee voor de kids

 4. Ik wil dit boek graag winnen.

 5. Het goede voorbeeld.

 6. Will Langenberg

  Wat een schattig boekje. Ik heb graag meegedaan.

  Ik wens iedereen veel sterkte en gezondheid in deze verschrikkelijke tijd.

 7. Superleuke actie!

 8. Wat een leuk boekje voor de kleintjes van Diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.