Thee, de nuchtere neef van wijn

Thee de nuchtere neef van wijn

Mariella Erkens schreef dit handboek én kookboek met thee in de hoofdrol: thee de nuchtere neef van wijn. Steeds meer mensen drinken wat minder of helemaal geen alcohol meer. Dan is thee een gezonde vervanger. Want wat kun je allemaal met thee doen?! En welke eigenschappen hebben verschillende theesoorten, die je een beter gevoel kunnen geven? Mariella doet het uitgebreid uit de doeken in dit boek over thee. Daarnaast geeft ze heerlijke recepten waarbij ze aangeeft, welke thee je erbij kunt drinken. En nog veel meer!

Thee in plaats van wijn

glaasje thee

Ik snap dat wel, hoe je thee als vervanger voor wijn kunt drinken. Ik doe dat zelf al jaren. Ook al dronk ik altijd al weinig wijn. Maar dat gezellige gevoel van samen een kop thee drinken, kennen we allemaal wel. Mariella neemt het nog een stapje verder en laat zien hoeveel eigenschappen van thee en wijn overeenkomen. Met natuurlijk thee als gezond alternatief voor wijn.

Thee advies bij gerechten

recept pompoen paddenstoelen en gorgonzola met thee advies

In het boek staan 70 heerlijke gerechten. En waar we gewend zijn per gerecht de meest passende wijn te zoeken, geeft dit boek je advies voor de beste thee bij elk recept. Met uitleg over het combineren van smaken en samenstelling. Het is een heerlijk boek om in te bladeren en meer te weten te komen over thee. En tegelijk dus ook een kookboek met thee advies!

Recepten en cocktails met thee

Ook in cocktails kun je thee gebruiken. Je vindt heerlijke alcoholvrije cocktails in het boek. Een ander hoofdstuk gaat over de beste combinaties met chocolade. En als je aan de borrel gaat met thee, wat neem je er dan bij? Welke kaas past het beste bij welke thee? Er is eigenlijk niets wat je niet te weten komt over thee en de lekkerste, gezonde combinaties ermee.

Leuk om cadeau the geven! Te koop bij bol.com:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.