WINNEN 3x boek 2x filmkaarten Vos en Haas redden het bos

vos en haas redden het bos

Zondag 14 april gaat de film Vos en Haas redden het bos in première in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Daarna draait de animatiefilm, geregisseerd door Mascha Halberstad, in de Nederlandse bioscopen. Ter gelegenheid hiervan verschijnt deze week een heruitgave van het boek Vos en Haas en de bosbaas, het verhaal waarop de film is gebaseerd, in een nieuw jasje met de filmtitel.

Lees onderaan dit artikel hoe je kan winnen!

Al meer dan 25 jaar zijn de humoristische boeken over Vos en Haas, dé ideale boeken voor beginnende lezers. Ze worden geschreven door Sylvia Vanden Heede en geïllustreerd door Thé Tjong-Khing. Als kers op de verjaardagstaart van Vos en Haas is er nu hun eerste langspeelfilm, Vos en Haas redden het bos, waarin de dierenvrienden hun bos van het stijgende water moeten redden.

Bekijk de trailer – vanaf 24 april in de bioscoop in Nederland:

Over de film Vos en Haas redden het bos

In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas zijn vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand is. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vriend Uil, ontmoeten ze een groep ondeugende ratten die hen naar de geheime schuilplaats van de slimme Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs! Maar al gauw realiseren ze zich dat dingen niet zijn zoals ze lijken. Zullen Vos en Haas op tijd een uitweg vinden? Kunnen ze het bos redden? Dit avontuur zit vol komische en hartverwarmende momenten.

Over het boek Vos en Haas redden het bos

Vos en Haas redden het bos boek winnen

Een fragment uit het boek:

Er is een zee in het bos.
We kunnen pootjebaden!’ juicht Vos.
Maar Haas zegt: ‘Dat is geen zee. Het is een meer.’
‘Meer wat?’ vraagt Uil.
‘Meer water’, zegt Vos.
‘Want eerst was er niets. En nu heel veel.
En er komt nog bij ook. Meer en meer en meer.’
En ja, het klopt.
Het water stijgt en stijgt.
Dat loopt slecht af!

 • Een grappig avontuur van Sylvia Vanden Heede met speelse tekeningen van Thé Tjong-Khing
 • Om voor te lezen, samen te lezen of zelf te lezen: perfecte mix van tekst en beeld voor lezers die al wat ervaring hebben (AVI E5)
 • Verfilmd tot een spannende en kleurrijke animatiefilm

WINNEN 3X boek en 2X filmkaartjes Vos en Haas redden het bos via mamas.nl

Via mijn site mamas.nl mag ik 3X de nieuwe uitgave van het boek Vos en Haas redden het bos weggeven. 1 van de winnaars wint bovendien 2X bioscoopkaartjes! Dus dat is de hoofdprijs! Het boek + met z’n tweeën naar de film!

Meedoen kan tot maandag 22 april 2024 om 9.00 uur. Als je wint krijg je per post de prijs toegestuurd.

Deze actie is mogelijk gemaakt door Uitgeverij Lannoo en Periscoop Film!

Hoe kan je winnen?

Je hoeft mij alleen maar te volgen en liken op mijn Facebook pagina of Instagram account EN een reactie achter te laten hieronder deze post! en op één van mijn socials (voor extra punten). Met een korte uitleg over waarom jij graag wil winnen. Zijn jullie al fan van Vos en Haas? Of willen jullie juist graag kennis maken? Is je kindje net 4 geworden? Het boek is leuk voor beginnende lezers.

Reageer onder deze post, niet vergeten!

Je hoeft je verder nergens aan te melden of je gegevens achter te laten. Als je wint neem ik contact met je op via je e-mail, daarom is het belangrijk dat je hieronder je reactie achterlaat. Jouw e-mail is dan alleen voor mij zichtbaar, dus je privacy is gegarandeerd!

Al meer dan 20 jaar neem ik de privacy van mijn lezers en volgers serieus. Ik deel jouw gegevens nooit met derden. En binnen mijn organisatie ben ik de enige persoon die inzage heeft in jouw gegevens. Als je wint stuur ik wel jouw adres door aan de uitgever.

Leuk dat je meedoet!
Hartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
info@mamas.nl
www.mamas.nl

Ben jij ook zo dol op prijsvragen? Wij werken samen met www.prijsvragengala.nl, daar vind je er een heleboel!

61 reacties

 1. Ik doe graag mee!

 2. leuk om de tweeling van mijn nichtje mee te verrassen

 3. super leuk voor de kinderen

 4. leuk om onze nicht en haar tweeling mee te verrassen

 5. super om een paar kids mee te verrassen

 6. super leuk om een paar kids mee te verrassen

 7. Anneliese de Waal

  Ik doe erg graag mee voor de jongens, wij kennen ze nog niet, de kinderen zullen dit geweldig vinden , Groetjes Anneliese de Waal

 8. Helena de Jong - Alkema

  Ik doe graag mee voor onze zoon van 6, hij kijkt vaak Vos en Haas op de televisie maar vos en haar in de bioscoop kijken lijkt hem ook erg leuk en het boek lijkt mij weer leuk aan hem voor te lezen.

 9. Lijkt mij zo leuk om nu jaren later met mijn 14jarige oud-vos en haas fan en m’n bijna 5jarige kleuter de film te gaan bekijken. Vos en Haas blijven een hit hier in huize Balk

 10. Ik wil mijn neefje Logan graag zijn eerste bioscoop-ervaring geven! Dit is toch een prachtige film daarvoor?

 11. Superleuk voor mijn buurmeisje! Dit heeft dit dik verdiend!

 12. Zou geweldig zijn met me lieve nichtjes, en lezen houden ze erg van. Perfecte combinatie voor me lieve nichtjes.

 13. Heel leuk, ik maak graag kans!

 14. Leonie Rouwhorst

  Wat lijkt mij dit een super leuk boek om mijn kinderen uit voor te lezen

 15. Wauw wat tof! Heel graag het boek om samen met mijn bonuskindje te lezen! Samen herinneringen maken en elkaar leren kennen door te lezen!

 16. Ik zou graag het boek winnen.

 17. Leuk! Mijn zoontje (2) is helemaal fan van lezen! Een nieuw boek is dus zeker welkom

 18. Geweldig voor de kids

 19. Mijn zoontje en ik willen graag kennis maken met Vos en Haar. We zijn zeer benieuwd naar de avonturen die ze gaan beleven.

 20. Astrid van Rekom-Hortensius

  Hier wordt ons hele gezin blij van.

  • Leonie Rouwhorst

   Wauw wat mega leuk lijkt mij erg leuk om
   samen met mijn zoontje het boek te lezen en dan ook nog naar de film van dit leuke boek.

 21. Heel graag, leuk uitje met m’n kleine meisje

 22. KARIN de graaf

  lezen wordt met vos en haas nog zoveel leuker

 23. Ik loot graag mee

 24. Willem van Aarle

  Lijkt me leuk om met mijn kids naar toe te gaan

 25. Wat geweldig! Ik sta nog steeds ( ik ben 76) voor de klas als invaljuf en vooral bij de kleuters!
  Heerlijk om samen dit boek te lezen en het samen te dramatiseren! Daarna ook nog met mijn kleinzoon naar de bios zou super zijn!

 26. Claudia clasina Geldof

  Ja graag zou graag in vakantie willen

 27. Wat een leuke prijsvraag. Ik doe graag mee voor mijn tweeling van 5. Ze zijn dol op boeken voorgelezen krijgen, zelf er in bladeren en naar de mooie platen kijken. En van een bezoekje aan de bioscoop nu onze vakantie begin mei niet doorgaat zouden ze ook heel blij worden.

  • Sam en Mila doen graag mee. Voorgelezen worden vinden ze heerlijk en ik als mama natuurlijk ook. Sam gaat na de zomer naar groep 3 en begint nu al een beetje te lezen. Dus straks zelf lezen is natuurlijk ook erg leuk!!!

 28. Geweldig, vos en haas zijn onze helden

 29. De verhalen van Vos en Haas zijn leuk! ik doe graag mee om het boek samen met mijn dochter te lezen.

 30. .heb de verhaaltjes van Vos en Haas altijd graag voorgelezen aan mijn eigen kinderen.. nu zijn mijn kleinkinderen aan de beurt, ik doe dan ook graag mee.. en breng ze graag -onder toezicht- naar de bioscoop om de gewonnen kaartjes te besteden.. Ben benieuwd

 31. Ik doe graag mee voor mijn buurkinderen zodat we weer eens een kans hebben op een leuk bios uitje.

 32. Wat een fijne winactie Mamas.nl dat boek van Vos en Haas redden het bos want daar zullen onze kleinzoontjes van smullen!!! en dan mss ook nog eens kaartjes voor de film in de bioscoop?

 33. Vos en Haas daar zijn de oudste kinderen al fan van en de vorige week hebben we met elkaar genoten van de avonturen van KNOR. Onze jongste, bijna 4 jaar gaat automatisch mee en voor hem is dit een prachtige start om kennis te maken met deze nieuwe avonturen in het bos.

 34. Vos en Haas wonen niet alleen in het bos maar óók in het hoofdje van mijn kleindochter! Deze helden zijn haar favorieten en de voorlezer, ik dus, mag dan heerlijk meegenieten! Maar inmiddels kan ze de avonturen dromen en mag ik juist bij háár om een verhaaltje komen, ze “leest ze voor” op haar manier, garantie voor nóg meer plezier! En wat zou het een feestje zijn om haar voor de eerste keer in haar prille leven, een avontuur in de bioscoop te geven! Fantastische kans voor mijn kleine meid, en oma natuurlijk…!

 35. Doortje Nicolai

  Wat leuk, ik wil mijn kleinkindjes heel graag laten kennismaken met Vos en Haas! Als ze bij ons logeren willen ze het liefst elke dag naar het bos om te wandelen over het Kabouterpad en mooie takjes en blaadjes te zoeken.
  Kaartjes voor de film zouden natuurlijk de kers op de taart zijn 😉

 36. Leuk en mijn kleinzoon houdt van lezen en is vorige week 4 jaar geworden! Zou hem graag willen verrassen en zien hoe blij hij wordt met dit boek!

  • Willeke Brugge

   Mijn kleindochter Milou is 17 maart 4 geworden, wordt graag voorgelezen en is nog nooit naar de bioscoop geweest, dus dit is een wel heel leuke prijs om te winnen!

 37. Amanda Van der Hoek

  Wat leuk, wij doen graag mee. Onze twee zoontjes 3 en 4 jaar gaan dan voor het eerst naar de film. Leuk voor de vakantie!

 38. Zo leuk! Mijn zoontje zit in groep 3, geniet steeds meer van het zelf lezen van boeken, maar droomt er ook van om kapitein te worden! Dus dit boek en deze film met allerlei wateravonturen zou hij dus echt te gek vinden. Heel graag doe ik dus mee!

 39. Super leuk voor nichtje, ken vos en haas van mijn kinderen

 40. Oh geweldig, daar zouden er hier een paar heel blij van worden!

 41. Met mijn dochter van 5 lees ik graag boeken van vos en haas. Wij vinden de verhalen altijd heel leuk, net als de illustraties.

 42. JN Kingma Postma

  Ik doe graag mee. Mijn dochter is dol op Vos en Haas.

 43. Dat zou super zijn, voor het eerst samen met mijn jongste van 3 naar de bioscoop!

 44. Super! Mijn zoontje zou heel graag het boek willen winnen. Hij is al sinds klein af aan fan en kan nu net zelf lezen

 45. Yvonne Batelaan

  Gezellig met mijn kleinzoon naar de bios

 46. Mijn kinderen zijn grote fans. Loot daarom graag mee.

 47. Ilse Kobus-Brinkhuis

  Zou hier graag naartoe met mijn kleindochtertje.

 48. Ik ken velen die al fan zijn, maar ik wil graag kennismaken met Vos en Haas. Loot daarom graag mee.

 49. Wat ontzettend leuk! Onze zoon is vijf, verder hebben we nog een van twee en een dochter van acht maanden. Het lijkt me ontzettend leuk, samen met mijn zoon van vijf dit boek te lezen. Of misschien zelfs naar de film te gaan.

 50. van erum maria louisa

  zo mooi kinderboek ik doe graag mee

 51. Cheryl Van de loo

  Leuk ik doe graag mee voor mijn dochter.
  Mijn dochter gaat nu net leren lezen en we zijn heel erg benieuwd naar vos en haas!

 52. Vos en haas zijn zo leuk ik lees dit nieuwste boek ook graag voor aan mijn kleinkinderen!

 53. Vos & Haas zijn hier thuis altijd een groot succes, dus voor mijn tweetal maak ik graag kans…

 54. De film lijkt me heel leuk voor de die 2 van ons en ik weet zeker dat mijn dochter het boek ook geweldig zou vinden!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.