Chocoa festival 9 en 10 maart in Amsterdam & recept voor chocolade pasta

foto: Hay Hermans. Tekst: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.
Op 9 en 10 maart vind het CHOCOA FESTIVAL plaats in  Amsterdam. Chocolade proeven, een feest voor al je zintuigen. Het Scheepvaart museum is op 9 en 10 maart the place to be. Hier organiseert Chocoa een publieks festival voor  chocolade liefhebbers uit alle  windstreken. Je leert en ontdekt hier van alles over duurzame kwaliteits chocolade. Het hoge kwaliteitsniveau van producenten, chocolatiers en anderen draagt bij aan dit feest voor alle zintuigen.

Het Chocoa evenement start op 8 maart met een internationaal chocolade congres in het koninklijk instituut voor de tropen . Op 11 maart  sluit de beroemde Zuid Amerikaanse chef en kookboekenschrijfster Maricel Presilla  het evenement af met een masterclass voor vakbroeders en zusters.

Zoals wijn start bij de druif, begint chocolade bij de cacaoboon
Onze dagelijkse chocolade uit het schap uit de supermarkt is veelal gemaakt van zogenoemde bulk cacao. De betere chocolade wordt bereid uit de “fine” of ‘flavor’ cacao, een kwaliteits aanduiding die betrekking heeft op de cacao en binnen deze aanduiding heb je dan ook nog de duurzame teelt,zoals verwerkt door de deelnemers aan het Chocoa Festival

The proof of the pudding is in the eating
Het Amsterdam Hilton Hotel is nauw betrokken bij de organisatie van het komende Chocoa festival. In de Cioccolateria, op  9 en 10 maart a.s. van 16.00 – 19.30 uur vind je bonbons en chocoladerepen, Paaseitjes enz maar ook  à la minute bereide crêpes en wijn en grappa met bijpassende chocolade.

Hilton restaurant  “Roberto’s” serveert een chocolade menu
Als voorproefje op het chocolade menu, toverde de uit Venezuela afkomstige Executive Chef, Franz Conde,  enkele hartige gerechten om tot mooie chocolade creaties.

Kijk voor meer informatie op http://www.chocoa.nl/nl  Hier kun je ook je tickets bestellen.

Om in de stemming te komen geeft hij een bijzonder chocolade pasta receptje vrij.

CACAO TAGLIOLINI MET PADDENSTOELEN EN GORGONZOLA

Voor 3 porties

Het pastadeeg:

150 gr. Bloem (00)
20 gr. Cacaopoeder
2 hele eieren

Meng de bloem, cacaopoeder en de eieren om het pastadeeg te maken. Voer dit door de pastamachine om tagliolini te maken, of anders met de hand: rol de pasta uit en snij deze met een mes tot het gewenste formaat.

De saus:
100 ml. Slagroom
80 gr. Gorgonzola
70 gr. Paddenstoelen (Porcini of pleurottes)
30 gr. Boter
Zout & zwarte peper

Bereiding:

  1. Sauteer de paddenstoelen in boter.
  2. Voeg de slagroom en de gorgonzola toe en kook langzaam gedurende 1 minuut.
  3. Kook de tagliolini 4 minuten in kokend water met zout. Afgieten en toevoegen aan de saus.
  4. Laat het geheel  gedurende 2 minuten koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Onmiddellijk serveren en opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *