Recept voor chocolade pasta tagliolini

recept chocolade pasta

Zoals wijn start bij de druif, begint chocolade bij de cacaoboon
Onze dagelijkse chocolade uit het schap uit de supermarkt is veelal gemaakt van zogenoemde bulk cacao. De betere chocolade wordt bereid uit de “fine” of ‘flavor’ cacao, een kwaliteits aanduiding die betrekking heeft op de cacao en binnen deze aanduiding heb je dan ook nog de duurzame teelt. Wil je zelf een mooie maaltijd bereiden met cacao? Probeer dan eens het recept chocolade pasta hieronder.

Tekst: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

CACAO TAGLIOLINI MET PADDENSTOELEN EN GORGONZOLA

Voor 3 porties van het recept chocolade pasta!

Het pastadeeg:

150 gr. Bloem (00)
20 gr. Cacaopoeder
2 hele eieren

Meng de bloem, cacaopoeder en de eieren om het pastadeeg te maken. Voer dit door de pastamachine om tagliolini te maken, of anders met de hand: rol de pasta uit en snij deze met een mes tot het gewenste formaat.

De saus:

100 ml. Slagroom
80 gr. Gorgonzola
70 gr. Paddenstoelen (Porcini of pleurottes)
30 gr. Boter
Zout & zwarte peper

Bereiding:

  1. Sauteer de paddenstoelen in boter.
  2. Voeg de slagroom en de gorgonzola toe en kook langzaam gedurende 1 minuut.
  3. Kook de tagliolini 4 minuten in kokend water met zout. Afgieten en toevoegen aan de saus.
  4. Laat het geheel  gedurende 2 minuten koken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Onmiddellijk serveren en opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.