Groene babykamer voor een gezonde toekomst van je baby

Groene babykamer

Veel jonge ouders weten al wel dat je op de muren van de babykamer verf op waterbasis moet smeren. En dat plastic speelgoed weekmakers kan bevatten, die ongezond zijn voor je baby. Hoe maak je een groene babykamer, die ook gelijk gezond is voor je baby?

Goed voor je baby en goed voor het milieu

Hoe zorg je bij jouw keuze van producten voor je baby ook gelijk voor het milieu? Vaak gaat dat hand in hand, als producten met respect voor het milieu zijn geproduceerd. Ze bevatten dan vaak geen gevaarlijke chemische stoffen. Maar soms is dat ook niet zo. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed van gerecyclede plastics, die kunnen soms ook giftige stoffen bevatten. Voor een groene babykamer moet je dus wel de juiste keuzes maken. Weten wat je koopt en waar je het koopt.

Groene babykamer kiezen

Steeds meer bedrijven produceren al ‘groen en duurzaam’. Met respect voor het milieu en met een eerlijke beloning voor de makers. Omdat er zoveel op de markt is, moet je nog goed zoeken naar de producten die passen bij een groene babykamer. Maar er zijn al wel webshops en mooie initiatieven die je daarbij kunnen helpen. Op de webshop van Greenjump bijvoorbeeld, kan je veel duurzame artikelen krijgen:

Green Jump eco bio fairtrade

Nieuw of gebruikt?

Er zijn veel keuzes te maken. Koop je allemaal nieuwe meubels? Of geef je die uit jouw jeugd een tweede kans? Welke verf gebruik je daar dan voor? Zijn de gordijnen ook van biologisch katoen? Het is even zoeken naar de weg van een groene babykamer. Maar als je eenmaal kiest, dan zie je de mogelijkheden. Je kunt ook de kleding voor je baby volledig biologisch en fair trade kiezen.

Duurzaam en veilig babyspeelgoed

Sophie-de-Giraf-natuurrubber
Sophie de Giraf van natuurrubber
Labeldoekje-Bloem
Labeldoekje van biologisch katoen

Duurzaam en milieuvriendelijk babyspeelgoed is ook een belangrijke component van de groene babykamer. Houten babyspeelgoed bijvoorbeeld, gemaakt van duurzaam hout en veilige verf. Of biologisch katoenen babyspeelgoed. Kunststof babyspeelgoed gemaakt van gerecycled plastic en veilige kunststof.

Als je deze koopt van de juiste merken, zijn die ook veilig voor je kindje. Babyspeeltjes van natuurlijke rubber, waar je baby heerlijk op kan bijten, zijn ook populair. We hebben een paar voorbeelden van babyspeelgoed op een rij gezet voor je, die passen bij een groene babykamer. Een ander groot voordeel van kiezen voor ‘groen’ als je eenmaal de juiste winkels hebt gevonden, is dat het keuzestress voorkomt. Er vallen zoveel producten af, die er misschien wel leuk uitzien, maar die simpelweg niet meer voldoen aan jouw eisen. Omdat ze voor jouw kindje en haar toekomst niet de beste zijn.

(deze producten zijn te koop bij Greenjump.nl)

Eco-vriendelijke-Bijtring
Bijtring van biologisch afbreekbaar materiaal
Houten-stapelringen-van-rubberhout
Houten stapelringen van rubberhout

Dit artikel bevat Affiliate links. Als jij via zo’n link iets bestelt, krijg ik daar een kleine commissie voor. Jij betaalt niets extra. Voor mij is het een kleine aanvulling op mijn inkomen. Zo kan ik verhalen voor jou blijven schrijven. Ik maak alleen links naar producten en winkels, die ik zelf ook leuk vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.