Biologische babyspullen helemaal hot, ga ervoor!

Biologische babyspullen

Biologische babyspullenBiologische spullen hebben allang niet meer een ‘geitenwollen-sokken-imago’. Biologisch is juist hot! Steeds meer mensen worden zich bewust dat we zuiniger met de aarde om moeten gaan. Omdat dat vooral voor onze kinderen van belang is, ligt het voor de hand om gelijk met biologische babyspullen te beginnen. Een duurzame start, geef jij je baby graag mee. Het is immers zijn toekomst die jij veilig wilt stellen. En dat is nog hip ook!

Groene babykleding

Babykleding van ongebleekt katoen van biologische teelt is comfortabel om te dragen voor je baby. Er zijn steeds meer merken die hiervan collecties te koop aanbieden. Zoals de biologische babykleding van Noeser. Deze kleding is behalve goed voor het milieu ook nog eens erg mooi en hip om te zien. En je baby zal er zich lekker in voelen. Naast biologische kleding is natuurlijk gebruikte kleding ook een duurzame optie. Kies daarom bij je eerste baby voor neutrale uniseks kleuren, zodat jouw tweede kindje -of dat van je zus of vriendin- dezelfde kleding kan dragen. Of het nu een jongen of een meisje is. Shop duurzaam online en ontdek hoe leuk groene kleding is.

Wasbare luiers

Maak jij je zorgen om de bergen wegwerpluiers, die baby’s over de hele wereld produceren? Dan kun je bijvoorbeeld de wasbare luiers van Nappys eens overwegen. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van wasbare luiers? Een belangrijk voordeel van wasbare luiers is dat deze beter zijn voor het milieu. Maar dat is niet het enige. De natuurlijke materialen waar wasbare luiers van gemaakt zijn, zijn ook beter voor het gevoelige huidje van je baby. Daarbij zijn wasbare luiers uiteindelijk veel goedkoper dan wegwerpluiers. Zeker als je er meerdere kinderen mee zindelijk wilt maken. Dat kinderen in wasbare luiers eerder zindelijk zijn komt doordat wasbare luiers nat aan voelen zodra er in geplast is. Kinderen worden zich dan dus sneller bewust van hun plasgedrag. Het positieve resultaat daarvan is dat je kindje eerder zindelijk zal zijn. Er zijn twee nadelen te bedenken. Het eerste nadeel is dat je in het begin een grotere investering moet doen om de luiers aan te schaffen. Je verdient dit dus wel terug en uiteindelijk ben je voordeliger uit. Het tweede nadeel is dat het wat extra tijd kost om de luiers te wassen en te vouwen. Maar dat went erg snel.

Wij zijn benieuwd wat jouw overwegingen en ervaringen zijn met wasbare luiers! Laat je het ons weten?

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.