Woonsfeer creëren in een woonkamer voor het hele gezin

woonsfeerJe woonkamer is de belangrijkste plek in huis waar je met je gezin samen kunt zijn. Het is dus belangrijk daar iets gezelligs van te maken. Kies je eigen woonsfeer en zorg ervoor dat elk gezinslid er zich thuis kan voelen. Wees niet bang om kleur te gebruiken en neem sfeer verhogende gordijnen om het felle licht of juist de donkere wolken buiten te houden. Waar let je op als je jouw eigen woonsfeer wilt creëren?

Wat doet de ruimte zelf al?

In je huis geeft de woonkamer als het goed is iedereen een fijn gevoel. Een plek waar je graag samen wilt zijn, maar waar ook iedereen zijn of haar favoriete plekje kan vinden. Is het een grote ruimte? Misschien kun je dan wat hoekjes maken door meubels op een specifieke manier neer te zetten. Speel ook met laag en hoog, bijvoorbeeld krukken aan een bar voor de borrel en kussens op de grond voor de kinderen om te hangen en te spelen. Is de ruimte klein? Houd dan het aantal meubels klein en probeer minimaal een groot item erin te zetten. Bijvoorbeeld een grote tafel, waar je met z’n allen aan kunt zitten.

Gordijnen geven warmte

Vooral een grote ruimte met grote ramen heeft gordijnen nodig. Het omlijst en accentueert grote raampartijen en geeft tegelijkertijd warmte. Het haalt ‘scherpe hoeken’ uit de ruimte en helpt een warmere akoestiek te creëren. Want een grote ruimte kan gemakkelijk ‘hol’ klinken. Gordijnen helpen dat te voorkomen. Bij een kleine woonkamer kun je beter de buitenwereld betrekken in je ruimte. Je kunt voor meer privacy bijvoorbeeld wel plissé gordijnen op maat halverwege het raam hangen. Daarmee laat je toch nog wat buitenruimte meedoen in de woonsfeer en zit je wel beschut.

Kleur om de woonsfeer te verbeteren

Kleur brengt een bijzondere woonsfeer in de ruimte. Over kleur moet je het wel eens kunnen worden met je gezinsleden. Niet iedereen voelt zich fijn bij rood, blauw of groen. Probeer dat eens uit. Laat ook je kinderen hun eigen inbreng geven. Zij moeten zich er immers ook thuis voelen. En bevalt een kleur bij nader inzien niet iedereen? Spreek dan een moment af, wanneer je samen weer een nieuwe kleur gaat kiezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.