Home / Vrij uit & Thuis / Woonkamer make-over: nieuw bankstel en gordijnen

Woonkamer make-over: nieuw bankstel en gordijnen

woonkamerDe bank die we hadden was al bijna twintig jaar oud. Het grote probleem was dat deze nog erg lekker zat. Althans. Languit liggen was in die oude bank de beste positie. Zacht, diep wegzakken in dikke kussens die inmiddels de vorm van onze lichamen hadden aangenomen. Als er bezoek kwam viel het me al langer op dat de bank niet meer echt voldeed aan de eisen, die anderen aan een ideale bank stellen. Meerdere keren kreeg ik het goed bedoelde aanbod van vrienden die mij gratis hun oude bank aanboden, omdat zij een nieuwe gingen kopen. Zij snapten duidelijk niet wat ons zo verknocht hield aan ons eigen, oude vertrouwde exemplaar. Maar mijn kinderen groeiden uit tot grote meiden en daarmee waren wij deze zomer definitief uit onze bank gegroeid. Afscheid nemen was dan ook onvermijdelijk geworden. De woonkamer kreeg een make-over.

Woonkamer make-over

Naar aanleiding van het kiezen van een nieuwe bank, bekijk je je woonkamer toch weer even met andere ogen. De roze tinten van de kussens, kwamen op meerdere plekken in de ruimte terug. Misschien werd het ook eens tijd voor andere kleuren. De rode kist is de oude munitiekist die mijn moeder in mijn jeugd omtoverde tot speelgoedkist. Nu zit hij vol met de stofjes, waar ik altijd nog eens kleding van zou gaan maken. Een soort schatkist, die waarschijnlijk voorlopig in dezelfde staat zal wachten op het juiste moment voor mij. Zelf mode maken, komt zeker nog een keer. En ondertussen doet de kist dienst als handige salontafel of stevig tv meubel. Ik maakte de woonkamer eerst zo leeg mogelijk om ruimte te maken voor een groter bankstel. De eettafel, piano en een oude servieskast, staan ook in dezelfde ruimte, dus weglaten van zoveel mogelijk spullen is een absolute must om de ruimte lucht te geven.

Bankstel en nieuwe gordijnen

Na een zoektocht op internet vond ik de bank die bij ons paste. De kleur stond me aan. Er zijn weinig kleuren die ik liever om me heen heb dan rood en roze, maar deze petrol kleur doet mij goed. De bank biedt ruimte aan drie hangende dames en ziet er behoorlijk wat moderner uit dan de bank die we hadden. Ik koos ervoor de leuningen weg te laten om het geheel wat luchtiger te laten. Om zoveel mogelijk licht in de kamer te laten vallen, koos ik voor witte linnen gordijnen. Die nemen optisch geen ruimte in en geven toch het raam een zachte omlijsting. Een schapenvel geeft een warme sfeer en voelt zacht en warm om op te zitten. Ik repareerde het antieke leeslampje van mijn oma en hing het op de plek waar ik dacht dat we het vaakst, opgekruld op de bank een boek zouden lezen. En dat klopte goed met de praktijk. In totaal gaf ik negenhonderd euro uit en heb het gevoel in een nieuw huis te wonen. Heerlijk zo’n woonkamer make-over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *