Van Babykamer naar kinderkamer

Van Babykamer naar kinderkamer

babykamerBabykamer voldoet niet meer? Baby’s groeien heel snel. Voordat je het weet gaat jouw kleine van de babyfase naar de peutertijd. Dit is een geheel nieuwe periode dat zowel voor de ouders als voor de kleine spannend is.
Het is vaak moeilijk voor de ouders om afscheid te nemen van de babyfase, maar je kunt er niet onder uit. Dan kun je er maar het beste van maken. Door het in stapjes aan te pakken valt het minder zwaar. Vervang bijvoorbeeld langzaam de babyspullen in de slaapkamer voor spullen die bij een peuter horen. Haal het hemeltje boven het bed weg en haal het bedje omlaag.

De overgang

Maak de overgang makkelijker door van de nieuwe kinderkamer een project te maken. Start met het maken van een plan, net zoals je waarschijnlijk ook deed bij het inrichten van de babykamer. Denk bijvoorbeeld na of je de gehele kamer wilt omtoveren of alleen de nodige dingen wilt veranderen. Doe vervolgens inspiratie op in verschillende woonwinkels en woonboulevards zodat je precies weet wat er allemaal mogelijk is. Houd natuurlijk de smaak van je kleine in gedachte.
Ga je ook de basis aanpassen? Dan begint het allemaal bij het bepalen van de kleuren. Aan de hand daarvan kun je de meubels en accessoires bepalen. Bij een peuterkamer is een vrolijke kleur erg belangrijk. Jouw peutertje zal meer in de kamer bezig zijn dan voorheen. Je kunt de kinderkamer ook opvrolijken met een muursticker.
Daarnaast is het kiezen van goede raamdecoratie ook een belangrijk detail. Om het speels en toch handig te houden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor paneelgordijnen. Deze zijn vaak verkrijgbaar met verschillende printen en kleuren. Het past dan ook echt bij een kinderkamer.

Doe het samen met je kleine

Wanneer je alles hebt bedacht is het tijd om te beginnen met de inrichting en aanpassingen. Koop alle benodigde spullen en ga samen met je partner en je kindje klussen. Kinderen vinden het alleen maar leuk om te helpen.
Nadat de kinderkamer af is, komt het moment dat je kleine in haar of zijn nieuwe kamer gaat slapen. Bereid je kindje hierop voor. Zeker als de ledikant is vervangen voor een kinderbedje. Speel eerst samen met je kindje in de kamer en probeer hem of haar aan de kamer te laten wennen. Dit bevordert dan ook de nachtrust en het vertrouwde gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.