Een schoon huis in 30 minuten

Een schoon huis

schoon huisWe kennen het allemaal wel: onverwachts bezoek dat graag even langskomt voor een kopje koffie. Hartstikke gezellig, maar zal je net zien dat je anders zo’n nette huis één grote troep is. Maar geen paniek! Met deze tips heb je binnen 30 minuten een schoon huis waarin je zonder blikken of blozen je gasten kunt verwelkomen.

Schoonmaken in 30 minuten

Was het maar waar, maar in 30 minuten krijg je natuurlijk niet je hele huis spik en span. Daarom is het belangrijk om die tijd totdat je bezoek komt zo efficiënt mogelijk te benutten. Dat betekent alleen de dingen schoonmaken die je bezoek zullen zien: de gang, het toilet, de woonkamer en de keuken. Schoonmaakmiddelen verzamelen en ready, set, go!

De gang

De gang is het eerste wat je gasten zullen zien. Zorg dus voor een schone mat (even snel met de stofzuiger eroverheen), hang de jassen netjes en berg alle schoenen op. Is de vloer erg vies? Snel even met de dweil en een sopje erdoorheen en de vloer schittert je gasten tegemoet.

Het toilet

Spuit toiletreiniger in de pot en haal ondertussen een doekje over de bril, de spiegel en door de wastafel. Is de toiletreiniger voldoende ingewerkt? Haal de toiletborstel door de wc-pot en spoel ‘m door. Nog even de geurstokjes omdraaien en je toilet ruikt weer fris.

De woonkamer

Lijkt de woonkamer wel ontploft? Denk hierbij aan rondslingerende magazines, kranten, post en speelgoed van de kinderen? Pak een grote doos of krat en stop hier alles in wat in de weg ligt of rommelig oogt. Alles verzameld? Zet de doos of krat ergens weg waar de gasten niet komen, bijvoorbeeld boven of de voorraadkast. Haal eventueel nog een doekje over de salontafel, pak de stofzuiger er nog even bij en vergeet ook niet de kussens op te schudden voor een opgeruimd effect.

Tip: een grote bos bloemen doet wonderen. Je huis ziet er direct stylish en gezellig uit! Ook kaarsen hebben dit effect.

De keuken

Stop al de afwas in de vaatwasmachine of was de ergste vaat af (ook handig voor als je zo meteen kopjes nodig hebt voor de visite). Haal vervolgens een vaatdoekje over het aanrecht voor een blinkend, schoon resultaat.

Et voilà! Je hebt het gered: binnen 30 minuten is je huis opgeruimd, fris en helemaal klaar om je gasten in te ontvangen. En die grote schoonmaak…die komt later wel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.