Romantische keukens met potjes en plantjes

Romantische keukensEen keuken moet natuurlijk vooral praktisch zijn. Je wilt er in een handomdraai een ontbijt kunnen maken of gezond koken voor de hele familie. Alles bij de hand hebben en de juiste apparaten is precies wat je nodig hebt. Maar het oog wil ook wat. Ben je toe aan een nieuwe keuken of wil je kleine dingen veranderen? Romantische keukens bijvoorbeeld, is dat iets voor jou? Of kies je voor klassiek of modern? Het kan allemaal. Iedereen kiest zijn eigen stijl. En dan is maar goed ook, want je mag elke dag van je keuken genieten. Romantische keukens houden van subtiele accessoires, die je steeds kunt wisselen. Ik geef wat voorbeelden.

Romantische keukens met planten

De romantische keuken kan wit zijn zoals op de foto hierboven. De sfeer is eenvoudig en lieflijk. Er heerst rust en de charme zit vooral in de accessoires. Het voordeel is dat je deze makkelijk kunt afwisselen en zo jouw keuken telkens een andere look kunt geven. De kleur wit overheerst hier, maar je zou ook kunnen denken aan oude nostalgische kleuraccenten. De laatste tijd zijn planten weer helemaal hip in huis. Heerlijk groen, net als vroeger. Zelfs ouderwetse planten zijn weer helemaal hot, maar dan wel in kleurrijke pot of een van natuurlijk materiaal zoals riet of touw. Ook verse kruiden in de pot staan mooi in de keuken. En het is nog praktisch ook tijdens het koken.

Personal touch in de keuken

Mooie kopjesEen mooie nieuwe keuken is fijn om in te werken. Alle laatjes rollen soepel en je hebt opnieuw nagedacht over de indeling van je kastjes en de opbergsystemen. Een paar persoonlijke items zijn leuk om toe te voegen aan de keuken. Aan de muur, in de vensterbank of op het keukenblad. In een romantische keuken kun je denken aan het ouderwetse keukengerei van je oma of een kop en schotel waar je opa altijd thee uit dronk. Je voegt naast een personal touch ook een vleugje herinnering toe. Zeker als je ook zo af en toe een van de recepten van je moeder en je oma klaarmaakt.

Leuke potjes gedroogde kruiden

Keuken accessoiresDe kruiden die je vaker gebruikt bij het koken, kun je in nostalgische potjes stoppen en op een plek zetten binnen handbereik. Houd jij meer van andere stijlen voor je keuken? Kijk hier eens voor meer keuken inspiratie. Industriële keukens zijn ook goed te combineren met wat groene planten en stoere accessoires. Strakke keukens willen liever geen versieringen en landelijke keukens zijn van zichzelf al wat drukker om te zien. Kies jouw stijl en laat ons weten wat jij zou kiezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *