Nieuw matras kopen? Waar moet je op letten?

Nieuw matras kopen

Nieuw matrasAls je een nieuw matras gaat kopen, wil je daar goed over nadenken. Je koopt deze immers niet elke dag. Als het goed is gaat een nieuw matras jaren mee. Het is niet alleen een investering in geld, maar ook in je lichaam. Je moet er elke nacht op slapen en jouw goede nachtrust is ervan afhankelijk. Waar moet je eigenlijk op letten als je een nieuw matras gaat kopen?

1. Een beter matras is niet altijd duurder

Net als met veel dingen geldt ook voor een nieuw matras dat het beste matras niet perse de duurste hoeft te zijn. Andersom is de duurste ook niet voor iedereen de beste. Ga op zoek naar testresultaten van bijvoorbeeld de consumentenbond en bekijk reviews op sites als matrasaanhuis.nl. Dan kun je al veel informatie verzamelen voordat je tot de aankoop overgaat.

2. Welk matras past bij jou?

Misschien heb je al een voorkeur voordat je op zoek gaat naar een nieuw matras. Je hebt bijvoorbeeld gelogeerd bij familie of vrienden en een geweldige ervaring opgedaan op een specifiek matras. Maar het blijft toch belangrijk te kijken naar welk matras bij jouw lichaam past. Je lichaamsgewicht is bijvoorbeeld van invloed op het maken van de juiste keuze. En lig je alleen in bed of slaap je met je partner op een matras? Dan zal je met beiden rekening moeten houden. Ook de positie waarin jij graag slaapt is belangrijk. En als je lichamelijke klachten hebt, zal je daar rekening mee moeten houden.

3. Heb jij een slechte rug?

Veel mensen denken dat zij met een slechte rug het beste een hard matras kunnen kiezen. Maar een hard matras biedt niet altijd de beste ondersteuning voor je rug. Het is zelfs helemaal niet goed om een hard matras te kiezen als je een slechte rug hebt. Je rug heeft een natuurlijke kromming, die je met een hard matras onvoldoende ondersteunt. Het resultaat is juist nog meer pijn in je rug!

4. De juiste bedbodem bij jouw matras

Als je een nieuw matras koopt, controleer dan of je huidige bedbodem daar wel bij past. Een boxspring hoeft niet altijd het beste te zijn en ook tussen lattenbodems zit verschil. Ze hebben niet allemaal dezelfde hoeveelheid latten, waardoor je meer of minder steunpunten hebt. Te weinig steunpunten kan voor kuilen zorgen en dat is niet bevorderlijk voor het slaapcomfort.

5. Krijg jij een inruilgarantie voor je matras?

Omdat het kiezen van het juiste matras zo lastig is, hebben veel winkels een inruilgarantie. Je kunt dan het matras een bepaalde tijd uitproberen. Als het matras niet bevalt, mag je deze ruilen voor een andere. Je weet immers pas zeker of een matras bevalt als je er meerdere nachten op geslapen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.