Kinderkamer opknappen deze zomer met je kind

Kinderkamer mee laten groeien

kinderkamerDe kinderkamer van je zoon of dochter heb je misschien ooit helemaal naar je eigen smaak en met veel liefde ingericht. Toen je kindje geboren werd, maakte je alles naar jouw zin. In de hoop dat je kleintje zich er thuis zou voelen. En dat is waarschijnlijk gelukt. Tot een jaar of twee zien kinderen zichzelf als een onderdeel van mama en papa. Maar dan begint al snel het eigen willetje te groeien. En dus ook de behoefte een eigen mening te vormen over kleding en een eigen invulling te geven aan de kinderkamer. Het is belangrijk dat een kind zich thuis blijft voelen, dus tot op zekere hoogte is het goed om hierin mee te gaan met je kind. Al laat je je kindje zijn of haar eigen dekbedovertrek kiezen, dat geeft al snel het idee van eigen ‘styling’ voor je kind.

Pubers willen iets anders

Als je weer tien jaar later om je heen kijkt, zal je merken dat je kind is veranderd. Behalve andere kleding en een eigen mening, zal het zich ook naar eigen inzicht willen uitleven op de inrichting van de slaapkamer. En als je je kind dan toch af en toe gelijk moet geven, wat is er dan onschuldiger dan het kiezen van een eigen kleurtje of graffiti op de muur? Je kunt er later altijd weer een keer overheen schilderen. Dus laat ze lekker hun gang gaan. Zolang het later weer gemakkelijk te herstellen is, kan het weinig kwaad.

Handige en voordelige styling

VouwgordijnenMet een goede kwaliteit vloerbedekking of laminaat kun je jarenlang doen. Net als met vouwgordijnen van een goede kwaliteit, zoals van Zonnelux. Als je deze kiest in een eenvoudige kleur, die niet teveel invloed heeft op de stijl van de kindermaker, dan kun je deze langere tijd gebruiken. Je hoeft dan niet bij elke aanpassing gelijk de vloer en gordijnen mee te nemen. Dat scheelt je veel geld en gedoe. Als de basis goed is en neutraal, kun je eindeloos variëren met verf aan de muren, kleden op de vloer, dekbedovertrekken en andere accessoires voor de kinderkamer. Dat is niet alleen handig, maar ook een stuk voordeliger. Zo kun je de kinderkamer er in verschillende periodes met een opgroeiend kind telkens anders uit laten zien.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.