Botanisch interieur voor de zomer? 3 onmisbare items!

Botanisch interieur voor de zomer

botanisch interieurDe zomer is weer in aantocht! Dat betekent dat de dagen langer worden en je meer tijd buitenshuis zult doorbrengen, genietend van het warmere weer. Toch breng je vast ook nog genoeg tijd door in huis. Het is dan erg fijn als het een plek is waarmee je buiten ook naar binnen haalt. Lees daarom alles over drie onmisbare interieuritems voor een botanisch interieur en een natuurlijke sfeer in huis. Natuurlijk letten we er op dat deze items wel een beetje budgetvriendelijk zijn, want het leven is al duur genoeg.

  1. Plantenstandaard en macramé plantenhangers

Wat is er nu meer typerend aan een botanisch interieur en stijl dan planten? Helemaal niets! Als je nog niet echt van de planten in huis bent, is dit het moment om hier verandering in te brengen. Ga bijvoorbeeld voor een plantenstandaard in een hippe kleur als mintgroen. Het is niet alleen een praktisch item waar je je planten in kwijt kunt, maar je haalt er ook gewoon een designstuk mee in huis. Is je stijl meer romantisch dan modern? Macramé plantenhangers zijn dan een echte must have voor je interieur. Ze zorgen voor een speelse uitstraling en bovendien nemen ze als hangende accessoire weinig ruimte in.

  1. Katoenen vloerkleed

Je vloer aankleden doe je natuurlijk ook met een botanisch interieur -item. Een katoenen vloerkleed past met haar natuurlijke materiaal helemaal in de botanische én Scandinavische stijl. Zo passen deze vloerkleden dus bij meerdere woonstijlen. Ga bijvoorbeeld voor een groot katoenen kleed met Perzische of Scandinavische print of een mooi effen vloerkleed.

  1. Botanische poster

Wil je een botanisch interieur en jouw huis onderdompelen in botanische sferen, dan zijn één of meerdere botanische printjes onmisbaar. Botanische prints variëren afbeeldingen van bladeren en veren tot vissen. Het is in ieder geval het ideale botanische interieuritem waarmee je van je muur of wandplanken iets bijzonders maakt. Hang of zet meerdere ingelijste posters bij elkaar en je hebt een eye-catcher aan de muur.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.